DUBIOZA KOLEKTIV obeležila velikih 20 godina trijumfalnim povratkom u rasprodatu pulsku Arenu!

0
Reklama

Dubioza Kolektiv sinoć je s 10.000 posetilaca u rasprodatoj pulskoj Areni odsvirala i otpevala svoj najveći regionalni solo koncert kojim obeležava velikih 20 godina postojanja. Rođendanska svirka označila je i njihovo treće osvajanje najprestižnijeg koncertnog prostora regije, a posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanje muzičara čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen – gospodina Duška Kuliša.

Arena je prvi put rasprodana u leto 2015., pa 2019., a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će Dubioza krenuti u još jedno osvajanje Pule. Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pesme „Rakija Unites“. Usledili su ogromni favoriti „U.S.A.“ i „Volio BiH“, te već pri trećoj pesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice. Krcati amfitetar tresao se uz klasike „Firma Ilegal“, „Himna generacije“, „Kažu“, „Rijaliti“, „Boom!“ i „Može li“ koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali. Iz publike se na pozornicu popeo Duško Kuliš, muzičar s kojim je bend nedavno snimio pozivni video, i u potpunosti razvalio narodnjak. Italijanski narodnjak. O sole mio.

Furiozna završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima „1. maj“, „Kokuz“, „Valter“, „Blam“ i „No Escape (From Balkan)“ te na samom kraju „Balkan Funku“ i „Brijunima“ kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Od benda koji je te premijerne 2015. već suvereno držao primat u regiji i izgradio impresivnu internacionalnu karijeru Dubioza Kolektiv je osam godina kasnije, na svoju drugu zaokruženu deceniju, u Pulu stigla još jača i moćnija. I upravo to se najbolje videlo u euforiji fanova kojih je danas u Areni doslovce bilo nekoliko generacija.

Turneja „20 Years High“ kojom obeležavaju 20 godina rada već neko vreme krstari Starim kontinentom, a u sledećim nedeljama pred bendom su Slovenija, Španija, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švajcarska, ali i nastupi u Meksiku.

DUBIOZA KOLEKTIV:

OFFICIAL WEB: www.dubioza.org

FACEBOOK: www.facebook.com/dubioza

TWITTER: www.twitter.com/dubiozakolektiv

INSTAGRAM: www.instagram.com/dubiozagram

SOUNDCLOUD: www.soundcloud.com/dubioza-kolektiv

YOUTUBE: www.youtube.com/dubiozatv

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here