Dubioza kolektiv novom pesmom „Bubrezi“ najavljuje novi album „Agrikultura“

0
Reklama

Pesma vrlo znakovnog naziva „Bubrezi“ koja najavljuje novi album Dubioze kolektiv  nastala je kao nuspojava preteranog konzumiranja društvenih mreža u protekle dve godine. Pandemija je na svima ostavila traga, a bespuća interneta su ispočetka delovala kao utešni beg od surove realnosti.

Dubioza kolektiv uvek je u toku društvenih događanja pa pesma „Bubrezi“ govori o toksičnosti koja stoji iza pažljivo programiranih algoritama koji imaju zadatak da nas što duže zadrže na mreži i da usput klikćemo na različite marketinške ponude.

Spot za pesmu „Bubrezi“ pogledajte na sljedećem linku:

„Naše postojanje je u jednom periodu bilo u suženoj svesti konzumiranja mreža uz kratke pauze da pojedemo ono što smo kliknuli i da nam neki od kurirskih dostavnih servisa to isporuči na vrata. Osim pritiska koji algoritmi prave na konzumenta, postoji i pritisak na kreatore sadržaja i tu je mehanizam još agresivniji i brutalniji. Ukoliko ne ubacuješ dovoljno sadržaja u večito gladna usta algoritma – sve što si do tada napravio postaje nevažno i toneš u anonimnost na dno feeda gde te niko više ne vidi. To primorava ljude da u očaju rade sve luđe i ekstremnije stvari ne bi li dobili taj nesretni view ili like, a to je opasna zona i za kreatora i za konzumenta sadržaja.“ – objašnjavaju iz benda

Ako ste zavisni od interneta i socijalnih mreža, „Bubrezi“ imaju jako terapijsko delovanje. Nakon što preslušate ovu pesmu 2000 puta – vaš problem će jednostavno nestati.
Jer kako kaže stara narodna: klin se klinom izbija.

„Spot za pesmu „Bubrezi“ napravili smo u vertikalnom formatu jer smo hteli da, intenzivnim korištenjem TikTok-a i Instagrama, foliramo da pripadamo mladoj generaciji, bez obzira što nam godišta na ličnim kartama govore drugačije. Bolje snimati moderne TikTok spotove, nego ići na plastične operacije ili botox.“ – rekli su iz benda

Novu pesmu Dubioze kolektiv slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/bubrezi

Dubiozu kolektiv i dalje pratite na njihovom službenom InstagramuTikToku i  Facebooku

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here