“Drum Dum fest” sutra po 10. put u Leskovcu: nastupa Bojana Stamenov

Manifestacija traje jedan dan, od podne do uveče

0
ReklamaManifestacija traje jedan dan, od podne do uveče

LESKOVAC, 12. novembra – Jubilarni 10. “Drum Dum fest” (DDF) posvećen bubnjarima, biće održan sutra, 13.11. u Narodnom pozorištu u Leskovcu, gde će nastupati, između ostalih i pevačica Bojana Stamenov, najavili su organizatori.


I pored teške situacije sa pandemijom korona virusa i nenadoknadivog gubitku koji je organizacioni tim festivala doživeo u oktobru, odlaskom Gorana Trajkovića Trše, direkcija festivala je odlučila da ipak održi 10. izdanje muzičke manifestacije upravo u čast životu i delu pokojnog kolege.

U želji da jubilarni festival bude nešto zaista veliko, organizacija je odlučila prošle godine da sačeka da se situacija sa pandemijom smiri i priredili su dokumentarni film o festivalu, sa nadom i željom da će naredne godine okolnosti biti drugačije.Tako su uveliko dogovarali i gostovanja sa raznim međunarodnim zvezdama, koje bi došle da svi zajedno proslave jubilej i dodele prvi put Nagradu za životno delo.

Ipak, kako se situacija sa epidemijom neprekidno komplikuje, oni su odlučili da smanje obim programa, ali svakako da ne preskoče i ovu godinu i u okvirima koji su realni, organizuju muzičko druženje tokom celog dana.

Sva dešavanja biće organizovana u Narodnom pozorištu u Leskovcu, pred ograničenim brojem publike od svega 120 mesta.

Kako najavljuju, to što će festival biti sveden na trenutno realne mogućnosti, ne znači da će biti manje kvalitetan, već DDF će prirediti izvanredan program sa vrhunskim bubnjarima i izuzetnim muzičkim programom.

Inače, ulaz je za sve sadržaje besplatan, a karte se mogu preuzeti na blagajni leskovačkog Narodnog pozorišta.

Festival će u subotu krenuti sa tradicionalnim defileom bubnjara kroz centar grada, ali ovog puta ranije nego obično, tačno u podne.


Sledi susret u sali Narodnog pozorišta gde će publika prisustvovati bubnjarskoj radionici Gorana Evetovića na kojoj će biti i promocija njegove knjige „Bubnjarski priručnik – Put do velikih bina“.

 Večernji sati su rezervisani za promovisanje mladih snaga u redovnom programu „DDF kids“ na kome će nastupiti mladi talenti iz leskovačke “Drum Dum” škole bubnjeva, zaječarske Školice bubnjeva “Trajković” i iz muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Stanišora.


Kao predstavnik leskovačkih bubnjara nastupiće Peđa Velikov, i sastav “Dušan Ivanišević Trio”, a kasnije će biti realizovana dodela nagrade za životno delo bubnjaru Garabetu Tavitjanu iz Skoplja.Pesma Evrovizije 2015. foto: V. DanilovZa kraj jednodnevnog festivala nastupiće pop soul džez pevačica Bojana Stamenov sa bendom, a na bubnjevima će je pratiti spomenuti Goran Evetović.

Bojana će pevati jazz standarde i mnoge hitove domaće i strane scene, a nedavno je imala nastup u Kombank Dvorani u Beogradu, pevajući numere Arete Frenklin pred biografski američki film o soul legendi – “Respect”.

Takođe, naša predstavnica na Evroviziji 2015. je skoro imala i koncert sa kolegom Zoranom Šandorovim na Nišville jazz festivalu u Nišu, a upravo sa njim je pre pandemije bila deo projekta “Disco Opera”, kao nastavak spektakla “Rock Opera”.

Zbog nemogućnosti da publika dođe u većem broju u pozorišnu salu Leskovca, obezbeđen je i direktan prenos putem interneta, preko društvenih mreža i YouTube kanala festivala.


Iz festivala se nadaju da će i kroz onlajn emitovanje uspeti da prenesu atmosferu i duh festivala koji postoji 11 godina.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here