Drugo poluvreme Prvog festivala Beogradske filharmonije

Prvi festival Beogradske filharmonije koji predstavlja muzičare u kamernom i orkestarskom žanru, ulazi u svoje drugo poluvreme, javili su iz BF.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Zoran Predin: “Prvi koncert bez Damira” – uoči online večeri 13. marta u Ljubljani

  Posveta velikom i nezaboravnom džez gitaristi i prijateljuLJUBLJANA, 4. marta:  Čuveni slovenački kantautor Zoran Predin, podjednako uspešan...

Pozorišne premijere u martu (Vol. 2): cela Srbija van Beograda

Zanimljivi projekti kao pravi poduhvati u doba pandemije bez vidljivog kraja Mnoga pozorišta po Srbiji, kao i u...

ZLATNI GLOBUS ZA NAJBOLJI ANIMIRNI FILM DODELJEN SINOĆ DIZNI PIXAR ANIMACIJI “DUŠA”

Inspirisana džezom, Dizni Pixar animacija "DUŠA" (Soul) osvojila je sinoć nagradu ZLATNI GLOBUS za najbolji animirani film koja je uručena reditelju Pitu Dokteru,...

Publiku još očekuju nastupi klavirskog trija danas (9. februar), gudačkog kvarteta (10. februar), a veliko finale donosi nove nastupe orkestra sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom (11-13. februar), sve u sali Beogradske filharmonije. 

 „Mogli smo da pretpostavimo de će festivalska atmosfera doneti veliku radost ponovnog susreta između muzičara i publike kojoj smo predstavili naše filharmonijske snage“, izjavio je direktor BF – Ivan Tasovac.

  “Međutim, imajući u vidu kvalitet izvođenja i pažljivo biranih programa, kao i potrebu za relevantnim muzičkim festivalom, bojim se da smo stvorili malo čudovište koje može da naraste u jedan od najreferentnijih događaja u regionu“, zaključio je prvi čovek Filharmonije.   

Finale smotre u subotu, 13. februara  

  Na koncertima do kraja festivala, publika će moći da čuje Klavirska trija Mendelsona i Bramsa u izvođenju Mirjane Nešković (violina), Dušana Kočiševića (violončelo) i Slađane Gajić, kao i kamerna dela Mocarta i Betovena u interpretaciji Miroslava Pavlovića (violina), Ksenije Milošević (violina), Ivane Uzelac (viola) i Katarina Stanković (violončelo).

  Za kraj, Gabrijel Felc će sa orkestrom izvesti kompozicije Stravinskog, Šuberta, Malera. 

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket