Druga sezona domaće TV serije „Tajne vinove loze“ od 28. marta na kanalu Superstar

Nastavak porodične sage pune intriga i kompleksnih problema

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Nastavak porodične sage pune intriga i kompleksnih problema

Domaća serija – telenovela „Tajne vinove loze“ sa bračnim parom Sloboda Mićalović – Vojin Ćetković u glavnim ulogama, dobila je i svoj nastavak i prvu epizoidu druge sezone publika može da prati već u ponedeljak, 28. marta od 21.00h na kablovskom kanalu Superstar TV.


Prva sezona je bila veoma toplo primljena kod TV auditorijuma i postigla je gotovo najveću gledanost od svih drugih serija sa svojih 36 epizoda.

Druga sezona ima i nešto više – 38 epizoda koje će se emitovati svakog radnog dana u istom terminu na Superstar kanalu i kasnije na RTS 1.

Popularna serija u koprodukciji Telekoma Srbija i kuće MetRo Productions takodje je osvojila i nagradu na FestivaluTV drama i TV serija –FEDIS.

Serijal prati prati sudbine kompleksnih porodičnih odnosa i umetnosti pravljenja vina, i sada se vraća na male ekrane sa poznatim likovima i novim zapletom.
Izuzetno smo ponosni na to što serije iz naše produkcije doživljavaju veliku popularnost kod domaće publike. Serija „Tajne vinove loze“ premašila je sva očekivanja po pitanju gledanosti u Srbiji, a nagrada FEDIS-a samo je potvrdila njen vrhunski kvalitet. Pored toga, Telekom Srbija izašao je i na svetsko tržite sa svojim serijama, a neke od njih već uveliko se emituju i ostvaruju uspeh širom sveta. Iako je pre nekoliko godina to izgledalo kao nedostižan cilj, naša produkcija sada uspešno parira svetskim produkcijama poput HBO-a“, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

U novoj sezoni „Tajne vinove loze“, junak Vuk (Vojin Ćetković) se bori sa repovima koje vuče iz prethodnog života, dok Ruža (Sloboda Mićalović) i dalje čini sve što može kako bi očuvala porodicu. Za to vreme Vera primećuje da Vuka ne drži mesto i da još uvek nije završio sa duhovima svoje prošlosti. Zoran želi da napravi novo vino, ali gubi osećaj za zanat koji najviše voli.

Cela druga sezona prožeta je elementima misterije i trilera, sa neočekivanim preokretima, novim junacima, atraktivnim predelima vinograda, napetim potragama za izgubljenima i borbom za očuvanje najvrednijih odnosa.

Ceo kreativan tim je pred sobom imao veliku odgovornost da u drugoj sezoni „Tajni vinove loze“ dosegne i premaši priču i izvodjenje prve sezone. Biti najgledanija serija 2021/22. godine je teško breme. Svi smo se trudili i mislim da smo sa novim zapletima i starom energijom uspeli da napravimo ponovo, ovoga puta 38 epizoda koje će, nadam se zadovoljiti i zabaviti gledalište”, izjavio je Dejan Karaklajić, izvršni producent i reditelj serije, nastaloj prema ideji književnice Mirjane Bobić Mojsilović.


Od novih likova ističe se jedan od glavnih negativaca i pretnji ljubavnom paru protagonista, koga tumači Nikola Kojo, u poslednje vreme angažovan na više TV serija (“Crna svadba”, “Radio Mileva”, “Čudne ljubavi”, “Aleksandar od Jugoslavije”).

Ovu romantičnu vinsku sagu režiralo je više autora – Ana Maria Rossi, Gorčin Stojanović, Dejan Karaklajić i Marko Glušić.

Osim spomenutih glumaca igraju: Anita Mančić , Dara Džokić, Nebojša Milovanović, Milica Zarić, Sena Đorović, Luka Grbić, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović, Vanja Nenadić i Marko Vasiljević, kao i Marko Marković, Jelena Jovičić, Ivana Šćepanović, rodjena Slobodina sestra – Dragana Mićalović i mnogi drugi.


Sloboda Boba Mićalović je i dalje jedna od najtraženijih glumica na malom i velikom ekranu, tako da je publika mogla da je prethodnih godina gleda u serijama – “Urgentni centar” (čak u 50 epizoda), krimi serijalu “Ubice mog oca” (sporednija uloga u sezonama 4 i najnovija – 5), “Koreni”, “Biser Bojane”, kao i u novom filmu “Bilo jednom u Srbiji” Petra Ristovskog, od kojeg će biti emitovana i mini serija.

Takodje, na 50. FEST-u je bila aktuelna sa filmovima “The Game” Ane Lazarević i “Suncokret” iz Kazahstana, a u nekoliko etapa Sloboda je snimala i ostvarenje “Budi Bog s nama” Slobodana Šijana, čija se premijera očekuje krajem 2022. ili početkom 2023. godine.

Vojin Ćetković je isto jedan od najangažovanijih glumaca prevashodno u serijama, posebno zadnjih godina gde je igrao glavne uloge („Santa Maria Della Salute“, “Nemanjići”), ili prateće role (“Žigosani u reketu”, “Grupa”, “Junaci našeg doba” – sezone 1 i 2, “Švindleri”, “Mama i tata se igraju rata”, „Aleksandar od Jugoslavije“).

Nedavno je imao glavnu ulogu i u filmu Dušana Kovačevića – “Nije loše biti čovek” koji će ubrzo biti i kao serija, a gledali smo ga kao jednog od vodećih junaka serije “Kalkanski krugovi” uz Žarka Lauševića, čije se snimanje druge sezone očekuje uskoro.


Ivan Makragić

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzički festival “Arsenal fest” od danas (30.06.) do 02.07. u Kragujevcu, glavne zvezde “Placebo” i “Thievery Corporation”

Očekuje se 40 000 posetilaca za 3 dana KRAGUJEVAC, 30. juna: Muzički rok festival “Arsenal fest” u 12....
Reklama
musicpocket