Drim tim: Šef-dirigent Gabrijel Felc potpisao novi ugovor sa Beogradskom filharmonijom

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Šef-dirigent Gabrijel Felc potpisao je novi ugovor sa Beogradskom filharmonijom i ostaje na njenom čelu kao kapiten orkestra do 2025. godine. Razmenu potpisa između Felca i Darka Krstića, v.d. direktora Beogradske filharmonije, pratila je posebna atmosfera uz ovacije filharmoničara, a sve to uoči generalne probe za večerašnji koncert na Kolarcu. 

Ovo je već peta sezona kako sarađujemo sa našim dragim Gabrijelom i izuzetno smo zadovoljni trudom i radom koji je uložio u Beogradsku filharmoniju. To ste pokazali i vi prilikom glasanja sa impozantnih 93% podrške, tako da nam je čast što potpisujemo novi ugovor za naredne tri godine sa našim šefom-dirigentom. Gabrijele, Beogradska filharmonija bira tebe, hvala što i ti biraš nas, rekao je Darko Krstić.

Najlepše hvala za sve, mi radimo zajedno vrlo emotivno i srećan sam što imamo još vremena da sarađujemo.  Nadam se da ćemo imati odlične koncerte i bićemo zajedno u našoj novoj dvorani u Beogradu. To je naša sala koja je važna za kulturu i za Beogradsku filharmoniju koja će biti još kvalitetnija u novoj zgradi. Takođe, čestitam Darku što je izabran za direktora BGF“, istakao je Gabrijel Felc.

Felc je otpočeo mandat šefa-dirigenta Beogradske filharmonije u sezoni 2017/18, a takođe je muzički direktor Dortmundske opere i šef-dirigent Dortmundske filharmonije. Jedan je od najistaknutijih nemačkih dirigenata sa svestranom karijerom u operskom i simfonijskom repertoaru, a poziciju šefa dirigenta ranije je vršio takođe u Štutgartu i Altenburg-geri.

Za četiri godine u Beogradskoj filharmoniji postigao je mnoge uspehe i značajno uticao na kvalitet orkestra u koji se zaljubio na prvi pogled davne 2009. kada je imao svoj debi. Predvodio je dva koncerta na otvorenom koji su postali najveći događaji ovog tipa u istoriji srpske muzike. Svetska kritika je posebno pratila i nagrađivala ne samo zajedničke koncerte već i respektabilno CD izdanje koje je ostvario sa filharmonijskim orkestrom. Felc je postao miljenik ostvarivši poseban odnos kako sa muzičarima tako i sa publikom, uz ispunjeno obećanje s početka mandata – da će naučiti srpski jezik. 

Legendarni Zubin Mehta bio je specijalan gost prvog filharmonijskog koncerta na otvorenom 2017. godine zajedno sa Felcom, a četiri godine kasnije, povodom nedavnog nastupa sa orkestrom je izjavio:

Beogradska filharmonija je postala jedan od velikih evropskih orkestara. Treba da bude priznata svuda u Evropi i u svetu. Njihov šef – dirigent Gabrijel Felc je uradio izvanredan posao u poslednjih nekoliko godina. Ne mogu da se prepoznaju u odnosu na pre. Kao dirigent, veoma sam srećan svaki put kad se vratim i svi treba da podrže veličanstvenu Beogradsku filharmoniju”.

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket