Dream pop novog doba – Medium Soft Cat singlom „Give Got“ predstavlja debitantski  EP

0
Reklama

  

Medium Soft Cat prestavlja svoj debitantski EP „Like Lake Life“ na kojem se nalazi 5 autorskih pesama.  Medium Soft Cat novi je muzički projekat odnosno kantautorski pseudonim koprivničkog muzičara Lovre Kocijana:

Ideja koju nastojim ostvariti je ekspresivno izražavanje u obliku spajanja žanrova u granicama ukusa, istovremeno ostavljajući vlastiti potpis u slobodi forme i strukturi muzike koja je u svojoj srži zamišljena kao podloga za lako pamtljive pop melodije.“

S obzirom da je  Lovro autor i tekstova, zaslužan za većinu instrumentalnih i vokalnih deonica na albumu (vokal, gitara, bas gitara, programiranje, synth), Medium Soft Cat primer je modernog kantautora koji dobro poznaje muzički smer i priču koju gradi od samih početaka svog glaz delovanja. Svoj muzički stil opisuje kao pop-rock, dream-pop, rock-psychedelic, a kao glazbene uticaje izdvaja The Beatles, The Beach Boys, Tame Impala, Fleet Foxes.

Propratni singl novog izdanja je pesma „Give Got“ koju prati i vizuelno atraktivan videospot autora Dinka Šimca.  „Bilo mi je jako izazovno raditi na ovom projektu, ovo je zapravo moj prvi videospot u potpunosti izrađen u programu za izradu videoigara. Program u kojem je napravljen spot omogućio mi je apsolutnu kontrolu nad svakom stavkom, od najmanje lampice do nemogućih pokreta kamerom, što me izuzetno zabavilo i predstavilo jedan posve drugačiji način stvaranja spota.“

EP je snimljen u studiju Intek Music u Koprivnici, a producirao ga je Marin Hraščanec, koji je ujedno zaslužan za miks i mastering. Na albumu gostuje Goran Vdović (bubanj). EP možete slušati na svim digitalnim streaming servisima i putem Bandcampa.

Like Lake Life EP tracklist:

1.     Flare Gun [04:24]

2.     Huge, if Honest [04:40]

3.     Give Got [05:46]  –  SINGL

4.     Until Unreal [04:01]

5.     Conformity Flow [04:20]

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here