Drama privedena kraju: Croatia Records kanal u celosti vraćen na YouTube

0
Reklama

Nakon što je medijima odjeknula vest o nestanku Croatie Records sa YouTube platforme, ova dramatična saga dobila je i nastavak kojem smo se svi nadali.

Naime, kako prenose mediji, kanal ove izdavačke kuće u celosti je vraćen na platformu, sa svim objavljenim sadržajima.

Gospodin iz Beograda koji nas je prijavio za kršenje autorskih prava dobio je svojih pet minuta,” izjavio je direktor Croatie Records, Želimir Babogredac, u razgovoru za 24 sata.

Podsetimo, kanal ove izdavačke kuće 31. oktobra je nestao sa YouTube platforme. Nakon što je vest o tome dospela u medije, počele su spekulacije o razlogu iza gašenja.

Tada je Babogredac izjavio kako je najverovatnije reč o hakerskom napadu. No nedugo nakon toga iz Beograda su pristigle vesti kako je kanal ugašen zbog kršenja autorskih prava.

Iz kompanije Connect Network objasnili su da je kanal Croatie Records uklonjen zbog Tome Zdravkovića. Prema njima, Croatia je izdala nekoliko albuma bez autorskih dozvola porodice. Među spornim autorima se nalazi i Amira Medunjanin, koja je izdala album sa 12 kompozicijskih obrada Zdravkovićevih pesama.

Mirko Čajić, PR beogradske kompanije, rekao je kako su spor pokušali rešiti mirnim putem. Budući da, prema njemu, Croatia Records na to nije reagovala, Čajić je podnio 50 elektronskih prijava koje su rezultirale privremenim gašenjem.

Tom prilikom je Babogredac napomenuo kako su se i pre događale slične situacije. No u 11 godina, koliko je on na čelu najveće hrvatske izdavačke kuće, nikada nije došlo do potpunog gašenja kanala.

Srećom za Croatiu Records i brojne umetnike pod njihovim okriljem, ova dramatična saga koja je preplavila medije nije dugo trajala. Pet dana nakon gašenja kanal je ponovno dostupan na YouTubeu, a zanimljivo je kako su vraćene i pesme i spotovi Tome Zdravkovića.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here