Dragi Jelić objavio pesmu i spot “Zagledan” za Fondaciju “Plan B”

"Svi pričamo o humanosti i dobročinstvu, a ovo je jedan od načina da te priče pretočimo u nešto konkretno“, naglasio je gitarista i pevač Jelić

0
Reklama


Svi pričamo o humanosti i dobročinstvu, a ovo je jedan od načina da te priče pretočimo u nešto konkretno“, naglasio je gitarista i pevač Jelić


BEOGRAD, 12. novembra : Snimljena je nova pesma i spot humanitarne Fondacije “Plan B” pod nazivom „Zagledan“ koju je otpevao čuveni Dragi Jelić, jedan od braći frontmena dugovečnog rok sastava “YU Grupa”, na tekst Zvonimira Đukića Đuleta, lidera benda “Van Gogh”.

Ova pesma je veoma posebna i potpuno drugačija od onoga što radim sa svojom “Yu Grupom”. Bio je izazov otpevati pesmu koju je komponovao Zoran Konević na tekst Zvonimira Đukića Đuleta”, prvi su utisci Dragija Jelića.


“Humana ideja PLANA B je jedinstvena na ovim prostorima. Verujem da će svojim delovanjem pomoći ugroženim kolegama. Ubeđen sam da će se kompanije i pojedinci odazvati pozivu i da će se priključiti misiji Fondacije. Svi pričamo o humanosti i dobročinstvu, a ovo je jedan od načina da te priče pretočimo u nešto konkretno“, naglasio je gitarista i pevač Jelić.


Ovim je predstavljena druga pesma sa budućeg albuma ove Fondacije koja nosi podnaslov “Zajedno”, jer je nedavno promovisana solo pesma i spot od Đuleta – “Zrno čarolije”, koju je snimio bez matičnog rok benda “Van Gogh”.

Inače, braća Dragi i Žika Jelić ispred „YU grupe“ i dalje su koncertno do skoro bili aktivni, tako da su imali nastupe po Beogradu, pre svega u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu.

Kako su naveli iz ove Fondacije, danas živimo u vremenu punom izazova, globalna pandemija se ne stišava i dalje, pri čemu se svet nalazi u materijalnoj i u krizi saosećanja.
Marginalizovane, ugrožene društvene grupe su sada u potpunosti skrajnute, pojedine profesije obesmišljene, a mnogi su prepušteni sami sebi.

Fondaciju “Plan B” osnovao je i osmislio muzičar Zoran Konević, koji već dugo živi u inostranstvu, i godinama unazad pomaže kolegama kojima je potrebna pomoć, jer su se našli u nerešivim situacijama.Tako je nastala inicijativa o pokretanju Fondacije koja bi u tim situacijama, prikupljenim sredstvima, pomagala profesionalnim rokenrol i pop muzičarima.

Sama ideja je realizovana upravo sa ciljem da se svojim delovanjem pomogne jednoj od tih ugroženih grupa.

Važnost ovakve inicijative prepoznali su mnogi značajni muzičari iz čitavog regiona: spomenuti Zvonimir Đukić Đule i Dragi Jelić, Dejan Cukić, Maya Sar, Dado Topić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Vlatko Stefanovski, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, Srboljub Radivojević Srba i mnogi drugi.

Među njima je bio i čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić, koji nas je nažalost iznenada i prerano napustio tokom ove godine, od Kovida-19.


Već nakon prvih pozitivnih reakcija Fondaciji su se javili i drugi uvaženi muzičari kao što su Momčilo Bajagić Bajaga i Mija Dimšić sa željom da svojim stvaralaštvom daju doprinos plemenitoj akciji.
Sve veći interes pokazuju i kompanije, a gospodin Konević predviđa da će do kraja iduće godine Fondacija okupiti čak 20 uvaženih partnera.

Još od antologijske i neprolazne „YU Rock Misije“ (1985) na ovim prostorima nije zabeleženo okupljanje toliko značajnih muzičara na jednom mestu, sa zajedničkim i humanim ciljem.


Inicijativu “Plan B” Fondacije prepoznala je izdavačka kuća “Jugoton –Croatia Records”, koja će, u saradnji sa diskografskom kompanijom “Tesla Music“, objaviti album „PLAN B“ na čijem su stvaranju učestvovali svi nabrojani rok i pop muzičari.

Fondacija stalno poziva sve profesionalne rock’n’roll i pop muzičare da se jave za pomoć koja im je preko potrebna, posebno ako imaju ozbiljnih zdravstvenih problema.


Takođe, Fondacija poziva društveno odgovorne kompanije da prepoznaju snagu i potencijal ovog projekta, uzmu učešće i donacijama pomognu afirmaciji Plana B.

U želji za jedno – ZAJEDNO!

Više o Plan B Fondaciji možete pronaći na: 

www.planbdonate.com

www.planbfoundation.net

https://www.facebook.com/Plan-B-Fondacija-102759345508130

https://www.instagram.com/planbfoundation/?hl=en


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here