Donosimo sjajnu vest – festival ŠA FEST biće održan od 26. do 29. jula !

0
Reklama

Za sve vas koji ste željno iščekivali po mnogo čemu jedinstveni ŠA Fest, donosimo sjajnu vest – festival će biti održan od 26. do 29. jula 2023. godine. Festivalska dešavanja, i ove godine, odigraće se na više lokacija u Prijedoru, uz manje izmene koncepta.


Ono što se na ŠA Festu ne menja jeste fantastična muzika za sve generacije. U petak i subotu, 28. i 29. jula, u Ljetnoj bašti u “ŠA Live” programu nastupaju velike regionalne zvezde. Rok&rege veče u petak rezervisano je za Ritam nereda, Gobline, Zoster, Del Arno bend i Svemirka. U subotu, na rap&trap večeri, nastupaju Senidah, Đorđe Čarkić Klinac, Bojana Vunturišević, Andra Kiddo i prijedorskoj publici već dobro poznati Vojko V.


Ljubitelje elektronske muzike očekuju nastupi svetski poznatih DJ-eva u „Elektro park“ zoni festivala u Starom gradu. Imena koja će vas držati budnima do ranih jutarnjih časova na ovom ŠA stejdžu su: Fernanda Martins, Gramofondžije, Marta Gabrovsek, Dejan Milićević, Mladen Tomić, Inis, Marko Milosavljević, Danijel Kević i ELM.


Ljetnja bašta biće pozornica i za “ŠA stand-up” i “ŠA teatar”. U sredu, 26. jula, za smeh će biti zadužen Dragan Marinković Maca sa svojim stend-ap nastupom, dok će dan kasnije na ovoj dobro poznatoj otvorenoj sceni nastupiti glumci Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić sa predstavom „Audijencija“, koja već duže vreme puni salu Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.


Prijedor ostaje na mapi najatraktivnijih festivala u regiji. Osim predvodnika ‘Lajv stejdža’, poput kultnih bendova Ritma nereda, Goblina i Zostera, kao što smo prošle godine iznenadili publiku dolaskom Konstrakte, na glavnom festivalskom stejdžu ovog puta ekskluzivno će nastupiti još jedna velika regionalna zvezda – Senidah“, poručuju iz ŠA Fest tima i pozivaju vas da redovno pratite objave na njihovim društvenim mrežama, kako biste na vreme obezbedili ulaznice za ovogodišnje okupljanje u Prijedoru i saznali sve detalje ovogodišnjeg ŠA Festa.


ŠA Fest i ove godine podržava Grad Prijedor, istinski prijatelj i generalni pokrovitelj festivala.


ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom umetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umetnike i njihov autorski rad.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here