Donose 200 miliona evra godišnje: Rešena sudbina Exita

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Tajanstvena, ali iskrena energija u novoj pesmi grupe Manntra – stigao je “Slave”

„Slave“ je drugi singl sa nadolazećeg drugog albuma Monster Mind Consuming, grupe Manntra koji i za inostrano tržište izlazi krajem maja ove godine. Svakom...

Noel Galager planira snimanje izgubljenih pesama Oasisa

Noel Galager je potvrdio kako će objaviti novi album pesama grupe Oasis, pošto je, navodno, pronašao kolekciju starih pesama...

Predrag Miki Manojlović će primiti nagradu “Eastern Star” 21. januara na online festivalu u Trstu

Predrag Miki Manojlović će primiti nagradu “Eastern Star” 21. januara na online festivalu u TrstuNa otvaranju smotre “Underground” (1995) Emira Kusturice TRST, 19....

Nakon što su mediji u regionu objavili vest da usled krize izazvane pandemijom Exit festival razmatra selidbu iz Srbije, danas je u Novom Sadu održan sastanak gradonačelnika Miloša Vučevića sa predstavnicima Exit tima.

Na sastanku je gradonačelnik upoznat sa veoma teškom situacijom u kojoj se našla celokupna muzička i manifestaciona privreda u Srbiji i svetu, kao i o praksi evropskih zemalјa u vezi sa podrškom svojim najugroženijim industrijama. Sagovornici su tokom razgovora izrazili zajedničku želјu da Exit nastavi sa razvojem festivala u Novom Sadu i Srbiji.

Čak i u ovakvoj godini u kojoj je njihova osnovna delatnost praktično izbrisana, Exit je našao način da nas ponovo učini ponosnim, ostvarivši strateško partnerstvo sa dobitnikom Nobelove nagrade za mir i najvećom humanitarnom organizacijom na svetu Svetskim programom za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Na sastanku smo se složili da bi u cilju ubrzanja oporavka novosadske turističke privrede, trebalo učiniti sve kako bi se iskoristila činjenica da će upravo mladi biti ti koji će se prvi ponovo odvažiti na putovanja, kad se za to steknu bolji epidemiološki uslovi”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Osnivač Exita Dušan Kovačević upozorio je da je domaća muzička i manifestaciona scena pred nestajanjem i predložio gradonačelniku Novog Sada da se zauzme da i drugi gradovi u zemlјi podrže svoje manifestacije kao što je to učinio Novi Sad, koji uprkos pandemiji nije umanjio davanja za kulturu i turizam.

Podrška Exitu je na naš zahtev već godinama većinski prebačena sa budžeta na kulturu na budžet za razvoj turizma, jer upravo na tom polјu festival najviše doprinosi lokalnoj zajednici”, istakao je Kovačević i dodao:

Drago mi je što smo uz veoma teške rezove i pre svega fanatičnim radom ove godine uspeli da sačuvamo radna mesta. To nisu samo brojke i statistika, već živi mladi lјudi koji vole svoj grad, žele da ostanu da žive u njemu i da rade neumorno kako bi nastavili da ga proslavlјaju na međunarodnoj sceni“.

Na sastanku je istaknuto da bi u cilјu ubrzanja oporavka novosadske turističke privrede, trebalo učiniti sve kako bi bila iskorenjena činjenica da će upravo mladi biti ti koji će se prvi ponovo odvažiti na putovanja, kad se za to steknu bolјi epidemiološki uslovi iduće godine. Exit festival je od osnivanja do danas domaćoj turističkoj privredi doneo više od 200 miliona evra, a sledećih 200 miliona se očekuje do 2030. godine, dok se vrednost promocije Srbije često navodi kao “neprocenjiva”.

IzvorB92
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Frontmen Seks Pistolsa, Džoni Roten: “Pokušavaju da unište ugled Seks Pistolsa”

Frontmen Seks Pistolsa, Džoni Roten, izjavio je da se TV serija o kultnom britanskom pank bendu snima bez njegovog...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!