Dominacija “Fejbelmanovih” i “The Banshees of Inisherin” na Zlatnim globusima

0
Reklama

Poslije kontroverzne prošlogodišnje dodjele, Zlatni globusi su se vratili u svom glamuroznom formatu, a nagrade u glavnim kategorijama pripale su drami “Fejbelmanovi”, Stivena Spilberga, i “The Banshees of Inisherin”, Martina Makdane.

Spilbergova priča o odrastanju osvojila je Zlatne globuse za najbolju dramu i režiju, pa tako kultni reditelj sada u svojoj vitrini ima čak devet Zlatnih globusa.

Mračna komedija “The Banshees of Inisherin” odnijela je glavne nagrade u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla, scenarija, a irski glumac Kolin Farel osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca u komediji.

Mišel Jeo i Ke Huj Kuan osvojile su Zlatne globuse u kategorijama najbolje glumice i najbolje sporedne glumice za uloge u ostvarenju “Everything Everywhere All at Once”, dok su Ostinu Batleru (Elvis) i Kejt Blančet (Tar) pripali Zlatni globusi za najbolje glumačke uloge u kategoriji drama.

Što se televizije tiče, “Kuća zmaja” proglašena je najboljom serijom, a Zlatni globus podigao je izvršni producent Rajan Kondal.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here