Domaći film “Igra” Ane Lazarević nalazi se u postprodukciji

Srpsko američka priča uskoro pred publikom

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Srpsko američka priča uskoro pred publikom


Novi domaći igrani film “Igra” (The Game) rediteljke Ane Lazarević trenutno se nalazi u fazi postprodukcije, odnosno na redu je kompletna montaža, javili su iz Filmskog centra Srbije. 

   Autorki je taj projekat debi na planu dugometražnog igranog filma i nastaje kao srpsko-američka koprodukcija. 

Sinopsis filma je sledeći: Kada Strahinja, krijumčar sa lošim roditeljskim veštinama i zavisnošću od kockanja, biva zaglavljen sa dva dečaka-migranta u balkanskoj zabiti, oni će biti prinuđeni da se drže bočnih puteva kako bi pronašli ilegalan prelaz u Zapadnu Evropu.
Izražena strast dečaka prema životu povešće Strahinju na put osvešćenja zbog zidova koje je izgradio oko sebe.

U svojoj suštini, ovo je film o putovanju i pronalaženju puta, što u fizičkom smislu, ali i ka sopstvenom mestu u svetu, osim toga, ljudska želja za istraživanjem i migracijom je deo našeg DNK-a već milionima godina, analizirala je rediteljka.

  
   “Igra” ima cilj da gledaoce što direktnije uputi u život krijumčara i tinejdžera.

  – Želim da publika upozna te likove na način na koji sam ja upoznala ljude koji su me za njih i nadahnuli, jer, sve dok probleme drugih ljudi sagledavamo kao „tuđe“ nevolje, dopuštamo sebi da budemo apatični.


Lazarević je diplomac sa Univerziteta Kolumbija, a ovaj film režira po sopstvenom scenariju. Direktor fotografije je Hoakin Neira iz Argentine.
  Režiserka i montira film, zajedno sa Anom Godoj, takođe iz Argentine u produkciji Pavla Stevanovića kroz kuću “NiKrivaNiDužna”

Profesionalni deo glumačkog ansambla predvode Branislav Bane Trifunović, Sloboda Mićalović, Boris Isaković i Radoslav Rade Milenković, dok mladi glumci iz izbegličkih kampova u Srbiji praktično glume – sebe.

Ovaj je projekat bio u zvaničnoj selekciji IFP Akademskog programa za mlade umetnike Filmskog društva “Centra Linkoln” – koprodukcionog marketa “Agora” Solunskog filmskog festivala, kao i programa “Cine Qua Non Screenwriting Lab”, New York Stage and Film Lab, a na jednom od konkursa Filmskog centra Srbije izborio je podršku za razvoj scenarija. 

Film je sniman od druge polovine avgusta do kraja septembra 2019. godine na više lokacija u Srbiji, a kako je u pitanju srpsko-američka koprodukcija,  sniman je na srpskom i na engleskom, uz malo i arapskog jezika. 

IzvorFCS
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupe “Partibrejkers”, “Bajaga i Instruktori” i “Brkovi” danas otvaraju 11. Arsenal fest

Prvi veliki muzički festival koji se održava tokom pandemije KRAGUJEVAC, 24. juna (Tanjug) – Koncertima domaćih rok bendova...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket