Domaći animirani film „Veliki robot“ i dalje osvaja nagrade po svetu

Trijumf ostvarenja u Danskoj kao najbolji film za decu

0
Reklama


Trijumf ostvarenja u Danskoj kao najbolji film za decu


Uveliko poznati i istaknuti domaći animirani film „Veliki Robot” (Just For The Record) autora Vojina Vasovića u produkciji studija “To Blink Animation”, osvojio je nedavno nagradu za najbolji kratkometražni film za decu na „Brejning“ festivalu u Danskoj, javili su producenti. 

Ostvarenje sa engleskim naslovom „Just For The Record“ takodje je trijumfovao na festivalu „Multi Most“ u Sremskim Karlovcima, gde je odneo nagradu za prvo mesto u kategoriji „Filmovi za decu i mlade”. 


Film je do sada osvojio 12 priznanja a u proteklim mesecima doneo je autorima nagrade za najbolju originalnu muziku – Daliboru Bekerevićunajboljidizajn zvuka – Vladimiru Kerkezu, na Short Sounds filmskom festiivalu u Velikoj Britaniji.


Takodje, film je odneo nagradu za najbolji animirani film na 68. Martovskom festivalu Specijalno priznanje na Lighthouse internacionalnom filmskom festivalu u kategoriji kratkog filma u Nju Džersiju.Na upravo završenom konkursu Filmskog centra Srbije za stimulaciju kvaliteta, “Veliki robot” je podržan kao najuspešniji domaći animirani projekat protekle festivalske godine.   

Učestvovao je na vrhunskim festivalima animacije, ali je uspešno distribuiran i na prestižnoj televizijskoj mreži HBO Europe, kao i na kanalima „ShotTv“ i „Estat TV“ koji pokrivaju ruske i baltičke teritorije, ali i kanalu „Super Channel“, koji ima prava za kanadsku distribuciju. 
 

    Tokom oktobra film je prikazan na Festivalu “Du Nouveau Cinema” u Montrealu, Kuandu Internacionalnom Festivalu Animacije na Tajvanu, Gvadalahara Festivalu u Meksiku.

 

Reditelj fima Vojin Vasović

 Beogradska publika imala je prilike da “Velikog robota” gleda premijerno ove godine na 18. izdanju Festivala animiranog filma – “Balkanima”.  


U novembru film će se premijerno predstaviti na “Ajyual filmskom festivalu” u Kataru, čije će izdanje moći da se prati i online.  

    Film dalje putuje na Londonski Internacionalni Festival Animacije, dok ga u decembru čeka prikazivanje na festivalu “Alter Do Chao” u Brazilu.  

    Animirani film o malenom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, dok art direkciju potpisuje Nikola Stepković.   


  

Prošle godine animirani projekat je osvojio glavnu nagradu na kanadskom festivalu kratkog filma „Canada Shorts“ u Nju Bransviku i još tri priznanja.  

    Od 2.500 pristiglih filmova, „Veliki robot“ je bio medju 20 odabranih za prikazivanje na Internacionalnom festivalu animiranog filma u Palm Springsu. 


Film je bio prikazan i italijanskoj publici na „Punto Di Vista“ festivalu i Animakids programu Malog festivala animacije, dok je australijska premijera bila za „Flikerfest 30. Internacionalni festival kratkog filma“ krajem januara. 

    Animirano ostvarenje je realizovano u koprodukciji sa beogradskim studijom Digital Assets Tailors i To Blink Studiom iz Kanade, uz podršku Filmskog centra Srbije, grada Kragujevca, Ontarijskog fonda za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond. Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here