Doli Parton ipak ulazi u Kuću slavnih rokenrola

0
Reklama

U čuvenu Rokenrol dvoranu slavnih ove godine ulaze Eminem, Duran Duran, Eurythmics, Karli Sajmon, Lajonel Riči, Pet Benatar, Judas Priest i Doli Parton.

Zanimljivo je da će Doli Parton (76) ući u čuvenu instituciju u Klivlendu iako je u martu rekla da se povlači iz nominacija jer to nije zaslužila.

Iako sam izuzetno počastvovana i zahvalna što sam nominovana za Rokenrol dvoranu slavnih, ne mislim da sam to zaslužila. Zaista ne želim da se glasovi dele zbog mene i zato ću se s poštovanjem povući”, napisala je ona tada na svom Tviteru.

Ipak, kuća rokenrola nije mogla da povuče nominaciju koja je obrazložena rečima da je “kraljica kantri muzike nominovana zbog karijere koju je izgradila kao kompozitorka, ali i zbog njenog upečatljivog glasa, pozorišnog glamura i kao obožavana ikona Amerikanaca, koja je poznata i po svom humanitarnom radu”.

U međuvremenu se i Doli Parton predomislila.

Reći ću ‘hvala’ i prihvatiti. Prihvatiću graciozno”, kazala je Parton mjesec i po kasnije.

Objasnila je da je nemogućnost Rokenrol dvorane slavnih da njeno ime “skine” s liste pomoglo da bolje razume nominaciju i otkud se ona tu uopšte našla.

Uvek sam vjerovala da je Rokenrol dvorana slavnih za ljude u rok muzici. Sada sam saznala da to nije nužno. Osjećala sam se kao da oduzimam mjesto nekome ko je to možda zaslužio više od mene, jer sebe nikada nisam smatrala rok umjetnicom. Ali očigledno, Rokenrol dvorana slavnih drugačije misli”, izjavila je kraljica kantri zvuka.

Ceremonija uvođenja novih imena u čuvenu dvoranu biće održana 5. novembra.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here