Dokumentarni film “Novi val – 40 godina nakon” svetsku festivalsku premijeru imaće u Domu omladine

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Film autora i scenarista Nikole Kneževića, koji uz Olgu Kepčiju potpisuje i režiju, prati priču oko 4 novovalna albuma kojima Croatia Records slavi 40 godina novog vala“Paket aranžman”, “Šarlo akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”, “Električni orgazam – Električni orgazam” i “Haustor – Haustor”.

Ujedno nas vraća u razdoblje pre 40 i više godina prilikom nastanka panka, preteče novog vala. Obuhvata i razdoblje samog delovanja novog vala, bendove i muzičare koji su tada delovali, ali govori o fenomenu novog vala i činjenici da se i danas s jednakim žarom govori o ovom možda i najvažnijem muzičkom pokretu. Dokumentarni film je sniman većinom u Zagrebu i Beogradu, a u njemu možemo čuti neke od glavnih aktera novog vala kao što su Srđan Gojković iz Električnog orgazmaSrđan Sacher i Darko Rundek iz HaustoraZdenko Kolar iz VIS Idola te Jurij Novoselić i Max Juričić iz grupe Film, dok su deo filma i producenti, muzički kritičari i novinari, dizajneri i fotografi, a korištene su i arhivske snimke CMC televizije u kojima možemo videti pokojnog Vladu Divljana iz VIS Idola te Dušana Kojića Koju iz Šarla akrobate i Discipline kičme.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je i predsednik Odbora Martovskog festivala, istaknuo je da su beogradske vlasti procenile epidemiološku situaciju i donele odluku o pomicanju termina održavanja duplog izdanja, 67. i 68. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Prema njegovim rečima, program je spreman, ali zbog zdravstvene sigurnosti procenjeno je da festival treba odložiti.  “Prošlogodišnji Martovski festival nije održan iz istih razloga, a ovogodišnje dvostruko izdanje bilo je planirano za termin od 22. do 28. marta”podsetio je Mladenović

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket