DOKUMENTARCI “IGRAČ” I “DIEGO MARADONA” NA PRVOM ONLINE FILMSKOM FESTIVALU – MOJ OFF

FUDBAL I BALET NA MALOM I VELIKOM EKRANU

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Pevač Bill Withers (Ain’t No Sunshine) umro u 82. godini

Pevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu ‘Ain’t No Sunshine’ umro je u 82....

Buč Kesidi večeras uživo na Instagramu

Bend Buč Kesidi večeras će se družiti sa obožavacima uživo na Instagramu a pored razgovora sa fanovima, izvešće nekoliko...

Dave Grohl (Foo Fighters) deli urnebesne priče iz svog života na instagramu

Dave Grohl je “nezaposlen” otkako je turneja Foo Fightersa odložena zbog koronavirusa, stoga je odlučio razveseliti svoje fanove...

FUDBAL I BALET NA MALOM I VELIKOM EKRANU

BLIŽI nam se petak, 27. mart kada ćemo od 21.00h krenuti u gledanje 65 spremnih filmova na prvom online festivalu “Moj Off” na platformi www.mojoff.net i stalno vam predstavljamo nove naslove na tom repertoaru koji nas čekaju. Projekti su snimljeni u različitim svetskim produkcijama i koprodukcijama, u okviru pet programskih celina, koje smo već najavili: Velikani filma, Viđeno neviđeno, Dokumentarni vrhunci, Porodična avantura i Kids Fest predstavlja.
Festival otvara film “Optužujem” Romana Polanskog.
Besplatni Online Filmski festival MOJ OFF, kao projekat Kombank Dvorane, Cine granda, Vilinog grada i MCF Megakom filma, podržan je i od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


Danas su pred vama priče o dva dokumentarna ostvarenja: najpre premijerno u Srbiji – „Dancer“, o ukrajinskom baletanu Polunjinu, kao i film o čuvenom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni, prikazanom na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma #DOK2.

Film o modernom plesu „Igrač“ (Dancer) rađen je u englesko – američkoj koprodukciji pre četiri godine (2016), prati životnu i profesionalnu ispovest ukrajinske baletske zvezde Sergeja Vladimiroviča Polunjina, u režiji Stivena Kantora.
Talentovani baletan kroz intimnu ispovest preispituje svoje postojanje i posvećenost plesu, koji su ga i doveli do epiteta – legendarni u ovoj igračkoj sferi. Zanimljiv je podatak da je film sniman u Beogradu, ali da nikada nije prikazan u Srbiji i regionu. Zahvaljujući ovom umetničkom delu, Polunjin kao državljanin Rusije i Ukrajine, postao je i srpski državljanin, mada sebe često deklariše kao Rusa.


Iako svi znamo film “Maradona by Kusturica” reditelja Emira Kusturice, eto desetak godina kasnije još jedan dokumentarac o slavnom i problematičnom sportisti, gde će publika moći da sazna interesantne i do sada nikad viđene detalje iz života slavnog argentinskog fudbalera Diega Maradone u istoimenom engleskom filmu Asifa Kapadije. Film u produkciji čuvene kuće HBO je obeležio Kanski festival 2019, kod nas nije išao redovno u bioskope, ali smo ga videli na #DOK2. Reditelj ovog ostvarenja publici je poznat i po filmu „Ejmi“ o tragičnoj nastradaloj muzičkoj divi Ejmi Vajnhaus, za koji je dobio nagradu Oskar za najbolji dokumentarni film 2016. godine, ali i prestižnu nagradu „Gremi“ za najbolji muzički film. Dakle, sudeći po tome, autoru leže izazovne biografske dokumentarne drame, verujemo da će vas i ovim delom zadiveti.

Ivan Makragić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Beogradska grupa NBG objavila novi video spot za pesmu “Beži”

Nakon spotova za pesme „Nove godine“ i „Osuđen na bes“, kultna beogradska grupa NBG objavila je još jedan video sa albuma...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Novo u Shop-u

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!