Dokumentarac razotkrio Merilina Mensona – isplivali svi jezivi detalji – Video !

Nakon što je svet nakratko zaustavilo suđenje Džonija Depa i Amber Herd, bližimo se ulasku još jednog slavnog para u sudnicu - glumice Evan Rejčel Vud i muzičara Merilina Mensona.

0
Reklama

Na striming platformi HBO Max, u dve epizode dokumentarca „Phoenix Rising“, pratimo istinitu priču o glumici i aktivistkinji Evan Rejčel Vud, koja tvrdi da je preživela porodično nasilje, a sprema se da prvi put javno imenuje svog zlostavljača, ujedno i višegodišnjeg partnera koji se često povezivao sa brojnim kontroverzama u njegovoj tri decenije dugoj i bogatoj karijeri.

Dokumentarac prikazuje rano detinjstvo poznate glumice i uvodi nas u početke njihove veze te daje uvid iz prve ruke u razvoj tog problematičnog odnosa.

Uz pomoć aktivistkinje i umetnice Ilme Gor i brojnih Mensonovih saradnika, bivših kolega iz benda i bivših partnerki, Vud nastoji da, potkrepljena raznim psihološkim analizama, uradi što više za sve žrtve nasilja koje su prolazile kroz isti „scenario“ kao i ona.

Iako je dokumentarac fokusiran samo na njenu stranu priče, bez sagovornika koji bi eventualno odbranili Mensona, njegovi segmenti ukazuju na teške priče o preživljavanju i šalju osnažujuću poruku o prekidanju kruga zlostavljanja, a dotiče se čak i promene zakonodavnog sistema.

Dok pojedini optužuju ovaj minidokumentarac za preterano kritikovanje i pokušaj „otkazivanja“ slavnog muzičara, drugu podržavaju Vudovu tvrdeći kako je priznala svoje greške, a HBO-ovu platformu iskoristila da ljudi osveste šta se oko njih događa, bilo da se radi o zlostavljačima koji su slavne ličnosti s milionima fanova, ili javnosti nepoznate osobe.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here