DOJA CAT singlom “KISS ME MORE” FT. SZA najavljuje novi album

Mlada dama ne ume da omane kada stvara hitove sa milijardama strimova

0
Reklama

Žena koja je sigurno obeležila svetsku muzičku scenu prošle godine Doja Cat, najavila je izlazak novog albuma “Planet Her”, koji će se u prodaji pojaviti tokom leta ove godine.

Kiss Me More” ft. SZA je vodeći singl koji će sa pravom njene fanove baciti u ekstazu iščekivanja budućeg albuma.

Pesmu su napisali Doja Cat, SZA, Yeti Beats, Rogét Chahayed, tizhimself i Carter Lang a producent je Yeti Beats.

”Kiss Me More” je ispraćen distopijalnim video spotom čiji je reditelj Warren Fu (The Weeknd, Kehlani), koji pruža prvi uvid u čitav novi svet koji kreira Doja Cat.

Dojina dominacija se tako nastavlja sa njenim trećim studijskim albumom “Planet Her”, koji stiže na leto 2021 (via Kemosabe/RCA Records).

Samo prošlog meseca, Doja Cat je nastupila na dodeli Grammy nagrada, kao nominovana za čak tri nagrade, gde je izvela pesmu koja ju je proslavila širom sveta – “Say So”. Takođe, finalizovala je priču vezanu za njen prošli album “Hot Pink”, sa koga je objavila provokativan video spot za pesmu “Streets”, koji je režirao Christian Breslauer gde igra model i glumac Kofi Siroboe.

Rođena i odrasla u Los Anđelesu, Doja Cat je prvu pesmu podigla na Soundcloud 2013. godine, sa svojih svega 16 godina.

Završila je muzičku školu, odsek klavir, ali je već tada slušala izvođače kao što Busta Rhymes, Erykah Badu, Nicki Minaj, Drake i drugi.
Uskoro je razvila opsesiju prema filmu “Catwoman” (Halle Berry verzija) i počela da kači svoje spotove na You Tube kanalu.
Sama je savladala rad u programu Logic i kako da koristi midi controller u komponovanju. U 2014. godini potpisala je ugovor sa kućom Kemosabe, koja neguje mlade umetnike za svoju veću podružnicu, RCA Records.

Iste godine objavila je EP “Purrr!”, a 2018. i njen debi album “Amala”.
Singl “Mooo!” ju je katapultirao – odbacio u orbitu i u mejnstrim medije, pri čemu je dobila i podršku stručne kritike.

Doja Cat je njen drugi album “Hot Pink” objavila u novembru 2019, a ocene kritike su bile sjajne, kao i odziv slušalaca, pa je album stekao platinasti status, a ima preko 10.3 milijardi strimova.
Na njemu su se našli njeni do sada najveći hitovi: “Juicy” ft. Tyga i “Say So” za koji je zaradila tri Grammy nominacije, kao “Streets”, koji je bio jedan od najvećih dosadašnjih trendova na platformi Tik Tok (‘Silhouette Challenge’ ).

Samo “Say So”, koja je bila zvaničan singl #1 na listi Billboard Hot 100, ima trostruko platinasti tiraž i preko 5.4 milijardi strimova, zahvaljući čemu je Doja Cat nagrađena sa 2020 MTV VMA “Najbolja novi umetnica” nagradom, AMA 2020 nagradom za “Najbolju Soul/R&B umetnicu”.
Nominovana je takođe za nagrade GRAMMY, BET, People’s Choice Awards.

Dojina kreativnost se najviše vidi u njenim nastupima koji su ocenjeni kao “nastupi od kojih srce stane”, a nastupala je između ostalog i na dodelama nagrada GRAMMY Awards, American Music Awards, Billboard Awards, MTV VMA i EMA Awards.

Karte za njenu poslednju turneju planule su za 10 minuta, a nastupala je između ostalih i na festivalima Rap Caviar Live Miami, Posty Fest, Day n Vegas i Rolling Loud LA.Spot:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here