Nikita Mihalkov u pregovorima za gostovanje u Narodnom pozorištu u Beogradu

Slavni ruski reditelj možda uskoro u Srbiji sa svojom predstavom "12"

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Slavni ruski reditelj možda uskoro u Srbiji sa svojom predstavom “12”


BEOGRAD, 9. juna (Tanjug) – Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić bila je u radnoj poseti Boljšoj teatru u Moskvi gde je dogovorila gostovanje velikog ruskog reditelja Nikite Mihalkova u Beogradu sa njegovom predstavom “12”, upravo je saopšteno iz ovog teatra.

     Prema pozivu velikog ruskog glumca i predsednika Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez” gospodina Nikolaja Burljajeva, prva dama nacionalnog teatra Ivana Vujić je prisustvovala pozorišnoj predstavi “12” prema čuvenom istoimenom filmu Mihalkova, koji je režirao dramu za scenu, a u njoj i glumi zajedno sa Burljajevim.

   Po završetku predstave Vujić je u susretu sa Nikitom Mihalkovim dogovorila gostovanje te predstave na sceni Narodnog pozorišta. 

Jedan od najznačajnijih filmskih režisera, autor remek dela “Varljivo sunce” 1-2, “Urga”, “Sibirski berberin”, Mihalkov je izrazio veliku radost da ponovo dođe u Beograd u Narodno pozorište i kao glumac i kao reditelj.

   Ruski režiser i scenarista je poslednji put bio u Srbiji kao gost Emira Kusturice na njegovom filmskom festivalu “Kustendorf” na Mećavniku u januaru 2015. godine.

    Predstava “12”, kao i njegov film iz 2007. godine, zasnovana je na kuiltnom američkom ostvarenju “Dvanaest gnevnih ljudi” (Twelve Angry Men 1957) Sidnija Lameta, sa Henri Fondom u glavnoj ulozi.

Upravnica NP Vujić je u poseti Boljšoj teatra izvorno bila povodom sastanka sa direktorom tog pozorišta Vladimirom Urinom, baletskim pedagogom, sa kim je nastavila započete pregovore o njegovom dolasku u Beograd, a ti dogovori su krenuli na samom početku izbijanja pandemije.
 

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket