Događaj godine: Gala koncert Zubina Mehte i Beogradske filharmonije 10. jula

Čuveni Mehta deseti put pred beogradskom publikom sa kompozicijama Betovena i Bramsa

0
Reklama


Čuveni Mehta deseti put pred beogradskom publikom sa kompozicijama Betovena i Bramsa


Beogradska filharmonija sa ponosom najavljuje koncert sa slavnim indijskim dirigentom Zubinom Mehtom, najčuvenijim umetnikom sveta, 10. jula 2021. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od 20 časova.

Svakako će to biti događaj godine, ujedno i deseti susret maestra i filharmonijskog orkestra, dugo je planiran i očekivan, a biće u znaku Betovena i Bramsa. 

Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra – Beogradskoj filharmoniji koju poznajem još od davne 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju. Veoma me raduje što je nova koncertna dvorana koju ovaj divan orkestar treba i zaslužuje, napokon postala sadašnjost“, izjavio je neprikosnoveni maestro povodom novog susreta sa Beogradskom filharmonijom.

Posebno prijateljstvo koje Mehta neguje sa direktorom ove kuće – Ivanom Tasovcem i orkestrom Filharmonije, koncertno se obeležava po deseti put. Za ovu priliku maestro je izabrao „Simfoniju broj jedan“ Johanesa Bramsa i „Pastoralnu simfoniju“ Ludviga van Betovena, poznatu još i pod nazivom „Betovenova Deseta“.



Legendarni maestro, u 85. godini života, aktivni je dirigent nemerljive veličine. Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je više od 60 godina sa nastupima koji su postali istorijski. 
Kao veliki prijatelj Beogradske filharmonije, Zubin Mehta je uvek spreman da pomogne orkestru sa kojim ima jedinstvenu vezu.
Uvek zagovarajući važnost nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, maestro je poslednji put predvodio filharmonijski  orkestar 2017. godine kao specijalni gost prvog koncertna na otvorenom u istoriji orkestra.

Pamte se brojni nastupi, među kojima i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna – prvu turneju po SAD-u, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru, 2014. godine.

Ulaznice za Gala koncert u prodaji su od 1. jula i mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine, kao i putem onlajn sistema.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here