“Dođite da zajedno smirimo naše demone u Banovini 2. oktobra”, poručuje Marinko pred koncert u Nišu

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, kultni gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u subotu, 2. oktobra u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 21.30 sati. Biće ovo njihov prvi koncert u gradu na Nišavi posle punih 5 godina, kada su nastupili u istom prostoru. Koncert Bjesova otvoriće veterani niške alternativne rok scene Gospodin Pinokio, čiji nastup počinje u 20.30 sati.

Drage Nišlije, posle punih pet godina Bjesovi konačno dolaze u vaš lepi grad. Koncert je ove subote 2. oktobra i sa nama će svirati i odličan niški bend Gospodin Pinokio. Dođite da zajedno smirimo naše demone u Banovini 2. oktobra…Vole vas Bjesovi!”, poručuje Zoran Marinković Marinko – pevač i frontmen Bjesova pred koncert u Nišu..

Bend pod imenom Bjesovi postoji od 16. jula 1990. tj. od prve večeri prve čačanske gitarijade, kada su pobedili i od novca od nagrade snimili svoj prvi album. Od tada je prošlo preko 30 godina, a antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, velika medijska pažnja, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, obezbedili su Bjesovima kultni status meðu publikom.

Svaki koncert Bjesovi sviraju u svom maniru – čvrsto i uverljivo, i atmosferu neretko dovode do usijanja uz ogromne erupcije emocija publike, koja opijena Marinkovićevom harizmom deluje kao da je u transu.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

“Bjesovi” godinama postoje i opstaju, a tokom karijere bend se izborio sa mnogim izazovima i nikad nije podilazio aktuelnim trendovima te je ostao dosledan sebi i svojoj publici i u najtežim vremenima.

Dakle, ni nakon višedecenijskog postojanja i nastupa širom regiona – Bjesovi ne posustaju, kao što ni njihov frontmen svojom energijom večitog mladića ne prestaje da fascinira sve oko sebe. Njegov nonšalantni stav i posvećivanje svakoj pesmi u veoma karakterističnom maniru, pokreće ne samo publiku, već i svakog člana benda. Svakom svojom svirkom Bjesovi opravdavaju svoju veličinu, kultni status i toliko dug opstanak u muzičkom svetu i nije čudno da, ma koliko god puta nastupali tokom godine, uvek postoji interesovanje za još jednom svirkom više.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket