Dodela nagrade „Emi“ 19. septembra u Los Anđelesu (CBS)

Jaka konkurencija u glumi: Kejt Vinslet, Majkl Daglas, Juan MekGregor, Hju Grant, Elizabet Mos

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoJaka konkurencija u glumi: Kejt Vinslet, Majkl Daglas, Juan MekGregor, Hju Grant, Elizabet MosTelevizijske nagrade „Emi“ biće održane u nedelju, 19. septembra u Los Anđelesu, a direktan prenos će biti na američkoj TV stanici CBS, javlja agencija Rojters.


 Voditelj programa će biti stand ap komičar, glumac i domaćin mnogih TV emisija – Cedric the Entertainer, a konkurencija je i pored izbijanja pandemije, veoma snažna u svim formatima malog ekrana.


  Podsetimo, nomimacije za sve kategorije su objavljene još u julu, i tako će se za Najbolju dramsku seriju takmičiti poznati naslovi – “The Boys”, “Bridgerton”, „Kruna“ (The Crown), „Sluškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale), “Lovecraft Country”, “The Mandalorian”, “Pose” i “This is Us”.


  Najbolja komična serija će biti jedna od navedenih: “Cobra Kai”“Emily in Paris”“The Flight Attendant”, “Hacks”“The Kominsky Method”, “PEN15”, “Ted Lasso” i “black-ish”.


 Za mini seriju na listi su čuveni hit “Damin gambit”, “I May Destroy You”, “Mare of Easttown”, “The Underground Railroad” i “WandaVision”.


Glumci u komediji od nominovanih su – Entoni Anderson (“black-ish”), Džejson Sudekis (“Ted Lasso”), Kenan Tompson (“Kenan”), Vilijam H. Mejsi (“Shameless”) i legenda – Majkl Daglas (“Kominski metod”).


   Najbolja glumica u komediji će biti jedna od ovih dama – Ejdi Brajant (“Shrill”), Alison Džejni (“Mom”), Džejn Smart (“Hacks”), Kalej Kuko (“The Flight Attendant”), Trejsi Elis Ros (“black-ish”).


  Konkurencija u kategoriji Najbolja glumica u drami, veoma je jaka, jer se nalazi istaknuta Elizabet Mos za seriju „Sluškinjina priča“, Ema Korin i Olivia Kolman za “Krunu“, Džurni Smolet -“Lovecraft Country”, Mj Rodriguez -“Pose”, kao i Uzo Aduba za dramu „Na terapiji“ (In Treatment).


  Titulu najboljeg glumca u drami poneće neki od zapaženih dramskih umetnika – Džoš O’Konor („Kruna“), Bili Porter (“Pose”), Džonatan Mejors (“Lovecraft Country”), Metju Ris (“Perry Mason”), Reži-Žan Paže (“Bridgerton”) i Sterling K. Braun (“This Is Us”).
 

U mini serijama ili TV filmovima veliki filmski glumci su ostvarili veoma pohvalne interpretacije, i zato su sa pravom nominovani, i tako je Kejt Vinslet u konkurenciji za glavnu ulogu u delu “Mare Of Easttown”, a već slavna Ana Teklor-Džoi za uspešan projekat „Damin gambit“. Na listi najbolje glumice u TV filmu ili mini seriji nalaze se još Sintija Erivo (“Genius: Aretha”), Elizabet Olsen (“WandaVision”), Mikaela Koel (“I May Destroy You”).

  Nominovani glumci u istoj kategoriji su sve same zvezde kao Juan MekGregor -“Halston”, Hju Grant – “The Undoing”, Pol Betani – „WandaVision”, kao i Lesli Odom Džunior i Lin-Manuel Miranda, obojica za “Hamilton”.


 Uživo prenos dodele nagrade „Emi“ u nedelju iz studija CBS u Los Anđelesu moći će da prate mnoge zemlje sveta – Afrika, Japan, Australija, Belgija, Kanada, Danska, Indonezija, Nemačka, Švedska, Rusija, Portugal, Velika Britanija, Latinska Amerika, Tajvan, Hrvatska, i druge.  


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket