Đorđe Balašević dobio klupu u Puli

0
Reklama

Nakon što je na svečanoj sednici Gradskog veća Pule Đorđe Balašević proglašen za počasnog građanina, od danas legendarni novosadski kantautor ima svoju klupicu u Puli, poručili su iz Grada Pule.

Neposredno nakon smrti Đorđa Balaševića, koji nas je iznenada napustio u februaru 2021, građani Pule pokrenuli su više inicijativa radi trajnog obeležavanja povezanosti Pule i omiljenog muzičara.

Kao najbolje rešenje odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu ispisano ime Đorđa Balaševića, a na sedištu klupe dobro znane reči: “Na stanici u Puli…”.

Ovo je samo skroman doprinos omiljenom pevaču koji je opevao Pulu i koja mu je zaista bila važna. Rado joj se vraćao, uvek prepun emocija, razumevanja i dobre energije”, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Klupa je postavljena na dan Balaševićevog rođendana, na zelenoj površini u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela Rivijera. Panonski mornar voleo je Pulu, Pula je volela njega i njegove pesme, a jedan od njegovih poslednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni 2019. godine.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here