Divlje jagode i Azra tribute band na Ex Yu Rock festu u Starčevu

0
Reklama

Tradicionalni 15. Ex Yu Rock fest u Starčevu biće održan 31. jula na Trgu Neolita, uz besplatan ulaz. Prvo će od 21h zasvirati beogradski Azra tribute band, a zatim će od 22.30h na bini biti jedan od najvećih regionalnih hard-rok sastava, Divlje jagode.

Od samog nastanka, Ex Yu Rock fest neguje specifičnu koncepciju – da publici, kao hedlajnere, predstavlja velike bendove koji su nastali još u veme bivše Jugoslavije, te i dan danas uspešno rade i privlače veliki broj posetilaca.

Nezaboravne nastupe su na ovom festivalu imali Riblja čorba, Bajaga i Instruktori. Zabranjeno pušenje, Hladno pivo, Van Gog, YU grupa, Atomsko sklonište, Kerber, Jura Stublić i Film, Darko Rundek i Ekipa i mnogi drugi, a prošle godine hedlajneri su bili Električni orgazam i Davorin Bogović. 

“Sada nam stižu Divlje jagode, pa je spisak velikana koji nisu zasvirali kod nas sve kraći. Uporni smo da zadržimo taj koncept da posetiocima tako predstavimo muziku bivše Jugoslavije. Azra ne svira, pa je tu njihov tribute band, takođe prvi put. S obzirom na to da su Divlje jagode magnet za bajkere, nadamo se i pozivamo ljubitelje motora da dođu u velikom broju i uživaju te večeri u Starčevu”, rekao je organizator Ex Yu Rock festa, predsednik Mesne zajednice Starčevo Petar Andrejić.

Vođa Divljih jagoda Sead Zele Lopovača ističe da set-lista benda sadrži pesme od prvog do poslednjeg albuma.

“Nadamo se da će biti za svakog ponešto. Kako Jagode, bez obzira na veličinu grada, prostora i važnost koncerta uvek daju više od 100 odsto, svi koji dođu mogu da očekuju noć za pamćenje. Mnoge pesme Divljih jagoda su obeležile više generacija i jedino što svima možemo da poželimo je topla dobrodošlica, bez obzira na to kojoj generaciji pripadaju.”

Ex Yu Rock fest organizuju MZ Starčevo, Dom kulture „29. novembar“ i Kreativni kulturni klub, uz podršku Grada Pančeva i promoterske kuće Long Play. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here