DIVLJE JAGODE CD JUKEBOX / JUGOTON/ CROATIA RECORDS

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Gospodin Pinokio – Novi singl/spot “Dvadeset drugi kasni sat”

Rekli su o Pinokiu: Sve je puno uglavnom prljavih gitara, žestokih r'n'r riffova s puno energije i sasvim jednostavnim tekstovima...

Zoran Predin: “Prvi koncert bez Damira” – uoči online večeri 13. marta u Ljubljani

  Posveta velikom i nezaboravnom džez gitaristi i prijateljuLJUBLJANA, 4. marta:  Čuveni slovenački kantautor Zoran Predin, podjednako uspešan...

ČUVENI BUBNJAR HAUSTORA I DISCIPLINE KIČME PREDSTAVLJA NOVI PROJEKAT I PRVI SINGL

Zagreb, 1. marta 2020. – Glasoviti bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, obogatiće domaću scenu novim muzičkim...

Oduvek sam voleo umetnički izražaj vrhunskog gitariste i kompozitora svetskog, planetarnog a našeg ranga  ZELETA LIPOVAČE,osnivača , sad već legendarnog i kultnog sastava DIVLJE JAGODE,uz čije/njegove pesme i LP albume,odrastale generacije rokera bivše Jugoslavije a i šire geografski koordinatno. Ovaj CD JUKEBOX je novi CD povodom 40 benda sa učesnicima poput TIFE, TONI JANKOVIĆA, ŽANIL TATAJ.ŽAKA STOKA…

            Osnovna postavka i srž DIVLJIH JAGODA danas, 2021. godine jesu: ZELE LIPOVAČA (gitare), LIVIO BERAK ( vokal i gitara) DAMJAN DEURIĆ ( klavijature Hammond), DAMJAN MILENKOVIĆ (vokal, bas gitara) i EMIL KRANJČIĆ ( set bubnjeva). Producent materijala je ZELE LIPOVAČA a koproducent DAMJAN DEURIĆ & ŠVIGI.

            Na CD-u JUKEBOX nanizano je energetski jakih ali i emotivnih,melodičnih i doziranih rokenrol 11 pesama + bonus ZA ELIZU (L. Van Bethoven-Zele Lipovača). Numere su raznorodne i raznolike, zavisno jedna od druge. Uglavnom, zvuče sveže, originalno,prepoznatljivo, dopadljivo, ubedljivo, prijatno, karakteristično, sa merom, odmereno, ni previše bučno, ni previše tiho, slušljivo i ni malo iritatntno. Naprotiv! Suprotno od toga. Teraju na nova preslušavanja. Nova , nova , nova i nova otkrivanja novih zvučno tekstualnih dijamanata.

            Ukoliko mi dopustite tu slobodu-a ja je imam i može mi se- lični favorit, najemotivnija pesma sa albuma CD JUKEBOX moje malenkosti svakako je sedma po redu – SARAJEVO, TI I JA, koju je odpevao TIFA, bas gitaru odsvirao Sanin Karić a za setom bubnjeva bio Nenad Borić.  Autori pesme su (ZELE LIPOVAČA/G.BJELAC/ZELE LIPOVAČA). Takođe, završna numera, zvučni dokument ZNAMO DA JE KRAJ – koji je osmislio ZELE LIPOVAČA- izmamio je velike impresije kod moje malenkosti.

            Ovo je vanserijski CD JUKEBOX  koji toplo preporučujem svim rokerima sveta da ga nabave i imaju u svojoj kolekciji. Ovo je CD koji vredi jer ima –DUŠU! Ovo je CD koji je satkan od sve samih muzičkih magova i profesionalaca, majstora i mastera svojih instrumenata i nema mu se naći mane niti se to treba pokušavati učiniti.

            Neke dragocenosti-ostale pesma na CD-u JUKEBOX grupe DIVLJE JAGODE i njihovog vođe i gurua ZELETA LIPOVAČE, kao i DAMJANA DEURIĆA, vrhunskog klavijaturiste i umetnika  DAMJANA DEURIĆA sa kojim sam lično imao čast da sarađujem sa njegovom drugom solo side grupom DEMETHER , na mojoj pesmi  koju je DAMJAN DEURIĆ osmislio njegovu autorsku muziku i u studiju je usnimio na stihove moje pesme SUNCA KAP sa moje  muzičke CD kompilacije VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA, a pesmu odpevala njegova/DAMJANOVA  rođena sestra-ostavljam da CD JUKEBOX  pronađete u najbližoj dobro opremljenoj radnji CD albuma i otkrijete ih sami i uživate sami ili u društvu sa njima. Jer , dobra muzika poput ZELETOVE I DIVLJIH JAGODA samo spaja i ruši sve loše konvencije u paramparčad.

 U slavu umetnosti, ljubavi, sreće i zadovoljstva!

Vanserijski i vrhunski dobar JUKEBOX  DIVLJE JAGODE CD!

AKADEMSKA DESETKA SE PODRAZUMEVA!

OD OVIH UMETNIKA TREBA UČITI U SVAKOM SMISLU I POGLEDU!

BRAVO ZA ZELETA LIPOVAČU, DAMJANA DEURIĆA, TIFU I SVU OVDE, NA OVOM JUKEBOX, OKUPLJENU  EKIPU, I KOJU SAM POMENUO I KOJU NISAM.

MAESTRALNO A LAKO!
U TOME JE SUŠTINA! U SRCU; U DUŠI UMETNIKA!

ZA SVAKU POHVALU!

BOŽANSTVENO DO NAJVIŠIH GRANICA I UZVIŠENO DO NAJVIŠIH VRHOVA!
OD MENE TOLIKO!

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Preminuo Aleksandar Sanja Ilić, osnivač grupe “Balkanika”,

Rođen je 1951. u Beogradu. Njegov otac je kompozitor Miodrag Ilić Beli, a brat kompozitor Dragan Ilić koji svira...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket