Dingospo Dali – Sve dok mislim da je ovo drugi svet

0
Reklama

Dugački naslov debi albuma beogradskog benda „Dingospo Dali“ kao da sugeriše dugi niz godina koji je ovaj sastav uložio u njegovo stvaranje, kao i u svoju muzički karijeru. Posle više od šest godina od njihovog nastanka, njihov rad je konačno zaokružen albumom koji je izdala kuća „Long Play“. Na albumu se nalazi dvanaest kompozicija, a svaka od njih je poput poglavlja u knjizi.

Od uvodne numere „Drugi svet“, u kojoj su istovetni stihovi kao iz naslova albuma, pa sve do poslednje stvari „Ona“, bend daje sve od sebe da nas prenese u svoj svet, psihodelično prostranstvo u kojem se mešaju tama i svetlost. Ali i pored nadrealnih momenata u pesmama, tekstovi Sandre Grubić i njen autentični glas nas vezuju za ovu stvarnost u kojoj smo, za ovu svakodnevicu i baš ovo okruženje u kojem živimo, pa svaka od tih pesama postaje i deo naše intime i iskustva.

Ako bismo birali najupečatljiviju pesmu, zasigurno bi to bila sedma numera – „Sa krova“, za koju postoji i video spot, u realizaciji Jakova Simovića i montaži Miloša Kasalovića. U ovoj stvari se prepliću melodične linije na gitari sa teškim gruvom basa i bubnja, iz čije srži isplivava Sandrin glas, nalik na prijatno snoviđenje koje prelazi u košmarno ponavljanje stihova „ko me to gleda“.

Autor teksta: Andrea Kane

 

.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here