DEMOFEST 2023 – POVRATAK NA VELIKA VRATA – GALERIJA

0
Reklama

Ovogodišnji Demo fest se, po svemu sudeći, vraća na velika vrata. Reči organizatora, koji su prvom konferencijom otvorili festival, bile su pune entuzijazma. Festival će, prema rečima direktorke festivala Brankice Janković, pored poznatih izvođača kao što su Morcheeba, Femi Kuti, Dub FX, Laibach i mnogih drugih, biti domaćin i onima koji su zapravo srž festivala, a to su odlični demo bendovi . “ Ponosni smo što ponovo realizujemo ovaj festival, jer upravo ovaj festival podržava manje bendove kao nijedan drugi festival, po tome je ključan, i daje šansu nekoj drugoj vrsti kulture da se istakne”, navela je direktorka festivala, a gradski menadžer, Bojan Kresojević, dodao je da “ im je čast što je upravo ovaj festival promenio značenje reči ‘demo’ u novo značenje ‘od važnosti ‘ i ‘popularan’.”

 Prvog dana na konferenciji za medije, intervjue su dali izvođači M.O.R.T., Dub FX, 30Zona i Hiljson Mandela.

Članovi benda M.O.R.T. su rekli da očekuju veoma emotivno veče, puno uzbuđenja zbog povratka na Demo fest. Na festivalu će se, pored poznatih hitova benda kao što je “Meni se skače”, čuti i novi singlovi “Samo hrabro” i “Bezveze”- nastali u doba pandemije, kao i najnoviji single  “Mamuran”. Reakcije publike na najnovije pesme su, prema rečima članova benda, odlične. M.O.R.T. je pozvao publiku da dođe na žestoki rock’n’roll, pozivajući sve kroz smeh da ostanu budni, budući da nastupaju dva sata posle ponoći. Rekli su da im se mnogo dopadaju ovogodišnji demo bendovi, poručivši im da na takmičenje gledaju kao na izazov I priliku da budu bolji.

Dub FX je na konferenciji rekao da je uvek pun ideja i da uživa na trenutnoj turneji. Na večerašnjem nastupu, publiku očekuje odlična atmosfera i energija.

Hiljson Mandela je još jedan od bitnih imena festivala. Na veliko iščekivanje njegovog nastupa i na samu popularnost, rekao je da mu je drago što publika uživa u njegovoj muzici i da ga slava ne zanima, već da “samo bude što bolji glazbenik, dajući publici svu energiju kroz svoju glazbu”. Publika može da očekuje dobru nezaboravnu trap and drill žurku, a demo bendovima je poručio da se uspeh postiže svakodnevnim radom, da budu uporni, samokritični, ali  i autentični jer publika voli iskrenost.

Momci iz grupe 30Zona  spremaju neverovatnu zabavu za večeras i da im je čast što su deo festival Demo fest-a, upravo zbog velike podrške koju pruža novim bendovima na sceni. Mladim bendovima su poručili da budu pozitivni, da dosta vremena provode u studiju jer će se trud sigurno isplatiti kad-tad.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here