Demi Mur objavila knjigu „Lice i naličje: Memoari“

Sjaj i beda Holivuda na primeru nekada slavne glumice

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoSjaj i beda Holivuda na primeru nekada slavne glumice


Nova knjiga pod nazivom „Lice i naličje: Memoari“ popularne holivudske glumice Demi Mur biće od ponedeljka 3. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Proslavljena glumica prvi put se sada predstavlja i kao pisac, gde pripoveda o svom životu, uspesima i padovima u privatnom i poslovnom životu, kao prava autobiografija, u izdanju Lagune, jedne od najproduktivnijih kuća u Srbiji.

U svojim duboko iskrenim memoarima Demi Mur razmiče zavesu i otvoreno govori o svojoj karijeri i ličnom životu – ogoljavajući turbulentan odnos sa majkom, svoje brakove i borbu da status zvezde uskladi sa brigom o porodici.

„Lice i naličje“ je priča o opstanku, uspehu i predaji, o ogromnoj vitalnosti – portret jedne žene koja istovremeno vodi i običan i slavan život.

Čak i kad je postala najplaćenija holivudska glumica, glumica je bežala od svoje prošlosti. U najvažnijem trenutku svog života borila se protiv zavisnosti, nezadovoljstva svojim izgledom i traumama iz detinjstva koje su je neprekidno pratile – istovremeno vrtoglavom brzinom gradeći uspešnu karijeru.

I dok je njen uspeh rastao, Demi se sve češće pitala da li uopšte pripada Holivudu, da li je dobra majka, dobra glumica – jednostavno, da li je bar u nečemu dovoljno dobra.

 
Rekli su o ovoj knjizi memoara:

Demi Mur je iskrena kao retko koja moderna zvezda visokobudžetnih filmova. Dirljivo.“
/ People /

Čudno je što u knjizi zapravo nisu najzanimljiviji tračevi, već prozor u osećajan, duboko unutrašnji život jedne žene.“
/ New Yorker /

Ona istovremeno priča i o nevoljama i o izdržljivosti, i to bez dlake na jeziku.“
/ USA Today /

Kakvo fantastično svedočanstvo o opstanku.“
/ Hauard Stern /

Bivša žena slavnih glumaca Brusa Vilisa, a kasnije i znatno mlađeg Eštona Kučera, bila je zvezda 90-ih godina prošlog veka, kada je bez greške igrala u sve samim hitovima i imala uvek vrhunske partnere u tim ostvarenjima.

Tako se proslavila sjajnim naslovom “Duh” (Ghost) uz na žalost pokojnog Patrika Svejzija i Vupi Goldberg, koja je za ulogu u tom filmu osvojila svoj jedinog Oskara.Onda su se nizali trijumfi i značajne uloge sa jakim kolegama – Tom Kruz i Džek Nikolson (“Nekoliko dobrih ljudi”), Robert Redford (“Nepristojna ponuda”), Alek Boldvin (“Porotnik”, “Slep”), Geri Oldman (“Slovo srama”), Majkl Daglas (“Disclosure”), Robert De Niro i Šon Pen (“Nismo mi anđeli”), Kevin Kostner (“Mister Bruks”), Džef Danijels (“Mesareva žena”), a čak je i sa bivšim suprugom Brusom Vilisem igrala u trileru “Smrtonosne misli”, gde je on bio – negativac.

Ipak, od promašaja zvanog “Striptiz” (1996) uz Armanda Asantea i Berta Rendolsa, njena karijera je otišla nizbrdo, odnosno nije više imala prave holivudske hitove kako se to od nje očekivalo.

Imala je još zapaženih projekata kao “Redov Džejn” Ridlija Skota, ili “Bobi” Emilija Esteveza, “Čarlijevi anđeli 2”, ali nikada više na nivou koji je davno postavila, što se odrazilo na manje zapažene naslove koje realizuje poslednje dve decenije.

Okrenula se serijama i igrala u nekoliko projekata – “Empire”, “Brave New World”, “Animals”, “Dirty Diana”, a sada se premijerno predstavlja i kao pisac.

„Lice i naličje: Memoari“ – prvenac knjiga od Demi Mur u svim boljim knjižarama Beograda i Srbije, od ponedeljka, 3. maja, nakon Uskrsa.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket