Dead Can Dance se vraća u Beograd na proleće 2022. godine!

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

 Dead Can Dance, najznačajnija svetska world music grupa, a po mišljenju mnogih i jedinstveni muzički fenomen, vraća se beograskoj publici 12. maja 2022. godine. Nakon izuzetno uspešnog prvog susreta u našoj zemlji 2019. godine, novi koncert održaće se u Štark Areni.

    Domaća publika će još jednom imati priliku da uživa u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dance-a, u specijalnoj konfiguraciji Štark Arene, nakon 40 godina postojanja grupe.

    Iako evropska turneja, koja je najavljena za 2021. godinu i odložena zbog Covida, nije predviđala nastup u Srbiji, uz trud Charm Music-a i srpska publika će u 2022. osetiti iskonsku čar muzike Dead Can Dance-a.  

   Izuzetno se radujemo povratku i turneji po Evropi u aprilu, maju i junu 2022. godine. Kao i svi, uželeli smo se živih koncerata i jedva čekamo da se vratimo na binu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mestima sledeće godine kada to bude bezbedno. – poručili su Lisa i Brendan.

 Lisa Džerard, jedan od najlepših svetskih vokala i muzički genije Brendan Peri, već decenijama ljubiteljima muzike prenose svoj svet dubokog umetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rok muzike. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melburnu, i od tada njihova muzika uspešno izbegava okove prostora, vremena i žanrova i stvara neverovatan opus inspirisan zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, severne Afrike, Mediterana i šire. Ovaj sastav godinama priča neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara muziku, već magiju, koji svi mogu razumeti i osetiti. 

    Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma, i mnogo uspešnih svetskih turneja. Komponovali su muziku za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji Gladijator Ridlija Skota. Lisa Džerard i Brendan Peri imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspešne solo karijere, a šest godina nakon albuma Anastasis, okupili su se 2018. godine na albumu Dionysus, a u sklopu svetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji će se dugo pamtiti. 

    Sledeće proleće Dead Can Dance karavan deli svoju magiju s publikom u Beogradu, a ulaznice za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Music-a,  krenuće u prodaju putem Tickets.rs sistema u petak, 17. septembra, u 10 sati, po cenama od 2600 do 4500 dinara.
 

www.deadcandance.com

 www.facebook.com/DeadCanDanceOfficial

 www.instagram.com/dcdofficial

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket