Dave Grohl, Chad Smith i sin Taylora Hawkinsa su se pridružili cover bendu Taylora Hawkinsa

0
Reklama

Dave Grohl, frontmen Foo Fightersa, Shane Hawkins, sin prerano preminulog bubnjara Foo Fightersa, Taylora Hawkinsa i Chad Smith iz Red Hot Chili Peppersa udružili su snage i stali na pozornicu jednog bara u Kaliforniji kao Chevy Metal, cover bend u kojem je svirao Taylor Hawkins.

U svom vrlo posebnom nastupu su odsvirali čak 17 covera pesama Led Zeppelina, Black Sabbatha, Motley Crüea i Van Halena. Sedamnaestogodišnjem Shaneu Hawkinsu ovo nije bio prvi nastup s Chevy Metalom. U jednom od svojih ranijih nastupa, pesme Led Zeppelina i Black Sabbatha svirao je rame uz rame sa Sebastianom Bachom iz Skid Rowa.

Još od smrti Taylora Hawkinsa, Dave Grohl je učestalo odavao počast svom kolegi iz benda. U septembru 2022. održan je koncert u čast Taylora Hawkinsa na kojem je bubnjeve na pjesmi „My Hero“ zasvirao Shane Hawkins. U jednom od nastupa Foo Fightersa, Grohl je otvoreno govorio o gubitku rekavši: „Učiniću to za Taylorovu porodicu, učiniću to za njega jer smo uvek pevali zajedno. Naš bend je kao porodica. Zaista smo već jako dugo zajedno i mi istinski volimo jedni druge. Tako da, danas su sve naše porodice ovde jer mi to moramo da učinimo zajedno.“

Podsetimo, Taylor Hawkins je preminuo u martu prošle godine sa samo 50 godina. Uzrokom smrti smatra se zastoj rada srca. Bend je u vreme njegove smrti bio na turneji u Južnoj Americi. Foo Fightersi su tada otkazali svoju turneju, ali odlučili su da se vrate na pozornice. Bend je trenutno na prvoj turneji nakon smrti Taylora Hawkinsa.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here