Dave Gahan & “Soulsavers” će objaviti novi album 12. novembra – “Impostors”

Jedinstvena kolekcija 12 unikatnih pesama kojima su muzičari udahnuli novi život i lični pečat: Prvi singl “Metal Heart” izlazi 8. oktobra

0
Reklama


Jedinstvena kolekcija 12 unikatnih pesama kojima su muzičari udahnuli novi život i lični pečat: Prvi singl “Metal Heart” izlazi 8. oktobra


NJUJORK: Pripadnik “Rock and Roll Hall of Fame”, muzički umetnik i autor koji je ostvario višestruko platinaste tiraže svojih izdanja – Dave Gahan, slavan kao pevač elektro rok grupe “Depeche Mode”, zajedno sa dugogodišnjim muzičkim saradnikom Soulsavers Rich Machin, objaviće novi album 12. novembra pod nazivom “Impostors” za diskografsku kuću “Columbia Records” iz Njujorka.

Uz pomoć 12 odabranih i ponovo osmišljenih kompozicija, Dave će povesti slušaoce na lično putovanje kroz žanrove i vremenske periode moderne muzike, uz pomoć pesama koje potpisuju –Neil Young, Bob Dylan, PJ Harvey, Charlie Chaplin, Cat Power i Mark Lanegan.

Bilo bi pogrešno predstaviti “Imposter” kao album obrada jer on je mnogo više od toga. To je priča predstavljena pesmama koje su Dave i Soulsavers pažljivo preslušavali, proučavali, apsorbovali i onda ih na svoj način interpretirali, udahnuvši im novi život. Sve pesme imaju duboko značenje za Dejva, one su refleksija njegovog života, priče koje su napisali drugi, ali ih on sada tumači svojim karakterističnim vokalom.


Dave_Gahan_&_Soulsavers_“Imposter“_foto_1_by_Spencer_Ostrander_and_Joe_Magowan
Kada slušam pesme i te glasove-način na koji ih izvode i kako interpretiraju te reči, osećam kao da sam došao kući”, otkriva Dave i kaže da one imaju sposobnost da ga uteše mnogo više nego bilo šta drugo.

Ne postoji ni jedan autor sa ovog albuma čija me pesma nije lično dotakla. Znam da smo napravili nešto specijalno, nadam se da će i publika to osetiti, da će ih odvesti na neku vrstu putovanja – posebno one koji vole muziku i slušaju je godinama”.


Prvi singl  sa albuma “Imposter” je “Metal Heart”, koji izlazi u petak, 8. oktobra.

Autorka pesme, originalno objavljene 1998. godine je Chan Marshall (Cat Power). 

Imposter redosled pesama:

 1. The Dark End of the Street
 2. Strange Religion
 3. Lilac Wine
 4. I Held My Baby Last Night
 5. A Man Needs a Maid
 6. Metal Heart
 7. Shut Me Down
 8. Where My Love Lies Asleep
 9. Smile
 10. The Desperate Kingdom of Love
 11. Not Dark Yet
 12. Always On My Mind

Foto credit: Spencer Ostrander
Foto: Sean Matsuyama
Foto: Sean Matsuyama
Dave Gahan & Soulsavers su do sada objavili dva studijska albuma, “The Light the Dead See“ (2012) i Angels And Ghosts (2015), oba visoko ocenjena od strane kritike i fanova. Za razliku od pomenutih albuma, kada su svoje deonice snimali odvojeno, na dve različite strane Amerike, budući album “Imposter” snimili su zajedno, sa 10-članim live bendom u poznatom studiju Shangri-La u Kaliforniji.

To je stvorilo samo intimniju, direktniju saradnju dvojice muzičara, i još im je obezbedilo dovoljno prostora i potrebne stvaralačke atmosfere da bi na pravi način uneli novi duh u već postojeće kompozicije.

Album je sniman tokom novembra 2019. godine, dakle pre korona virusa.


To je bio prvi put da smo se zajedno našli svi u istom prostoru. Imali smo sreće i sa tajmingom. Svakodnevni dolazak u studijo, prvo kafa, pa rad na pesmama, bila je čista magija“, rekao je Dave Gahan.

“Imposter” su zajedno producirali Rich Machin i Dave Gahan.

Album će biti objavljen u digitalnom i fizičkim formatima, kako je navedeno – 12. novembra za “Columbia Records”.

Možda će u ovom izdanju Dave Gahan jednom i gostovati u Srbiji, nakon što nam konačno prođe pandemija virusa Kovid-19, a do sada nam je bio kao lider Depeche Mode – na Ušću kao celovečernji koncert 2013. godine.

Više informacija o albumu “Imposter” možete dobiti na:

 www.DaveGahan.com  

Instagram.com/theimposter


Foto: Sean Matsuyama
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here