Darko Rundek najavio album “Za vašu poslepodnevnu razonodu” u saradnji s Jazz Orkestrom HRT-a

0
Reklama

Saradnja s Jazz Orkestrom HRT-a bila je ostvarenje mojih dečačkih snova“, rekao je Darko Rundek o poslednjoj saradnji na kojoj je radio, prema pisanju muzičkog magazina muzika.hr

„Ti i ja“, pesma koja se našla na Rundekovom albumu „Ruke“ iz 2002. godine, sad je obrađena uz pomoć Jazz Orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Mirona Hausera. Obrada je pesme „Ti i ja“ uvertira u album koji sledi – „Za vašu poslepodnevnu razonodu“, a na njemu će biti dvanaest Rundekovih pesama snimljenih s Jazz Orkestrom HRT-a.

Saradnja Rundeka i Jazz Orkestra ni ne čudi toliko s obzirom na to da su dva dana zaredom napunili dvoranu Gorgona u Muzeju savremene umetnosti u Zagrebu, a zajednički su nastup imali i jedne letne večeri na Sunčanoj strani Prisavlja.

Album „Za vašu poslepodnevnu razonodu“, kako je Rundek objasnio, dobio je ime po emisiji koja se, u njegovo dečačko doba, emitovala na radiju. U radijskoj su se emisiji mogle čuti instrumentalni snimci, izvedbe najvećih svetskih jazz bendova, ali i njihove saradnje sa svetskim poznatim muzičarima. Rundek govori da se ta muzika neprimetno uvukla u njegovu muziku kad je počeo pisati, a sad se ona može čuti u mnogim njegovim kompozicijama. Napominje kako je pesma već u samim počecima zamišljena za big bend, ali u trenutcima snimanja, to nije bilo moguće izvesti. Darko Rundek zaključuje da će možda baš njihova muzika nadahnuti nekog dečaka na stvaranje.

Miron Hauser, dirigent, spomenuo je kako je on kao idejni začetnik projekta u svojoj glavi bio mali dečak koji sada ima priliku raditi s umetnicima koje je kao tinejdžer slušao s društvom u pulskim letnim noćima, negde uz more.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here