“Dani domaćeg filma” 29. i 30. oktobra u više od 40 bioskopa i 26 gradova Srbije

Presek od 12 dokumentarnih i 2 igrana filma

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Presek od 12 dokumentarnih i 2 igrana filma


BEOGRAD, 22. oktobra – Manifestacija “Dani domaćeg filma” kao inicijativa Filmskog centra Srbije (FCS) biće realizovana 29. i 30. oktobra u više od 40 bioskopa širom naše zemlje.

  Projekat je isplaniran uz podršku partnera – organizacije “DOK Srbija“, lokalnih bioskopa i mnogih kulturnih centara po Srbiji.

 Festival će se održati u 26 gradova Srbije: Lazarevac, Zrenjanin, Vrbas, Beograd, Apatin, Lajkovac, Ivanjica, Gračanica, Vrnjačka Banja, Sopot, Prijepolje, Subotica, Niš, Blace, Bor, Arilje, Bačka Palanka, Kanjiža, Doljevac, Požarevac, Gornji Milanovac, Jagodina, Trstenik, Leskovac, Negotin i Loznica.

Petak, 29. oktobar rezervisan je za dokumentarni program, u okviru kojeg će biti prikazano 12 domaćih dugometražnih filmova.


Vikend sa ćaletom
Jedini izlaz
Među naslovima su istaknuti dokumentarci – „Pejzaži otpora” Marte Popivode, „Koreni” Tee Lukač, „Telenovela sivo u koloru” Filipa Martinovića, „Srećna Nova, Jivu” Mladena Kovačevića, „Viktorija, 15” Mine Petrović, „Govori da bih te video” Marije Stojnić, „Blizanci satkani od sna” Lee Vahrušev i Seada Šabotića.


  Takođe na programu će biti „Drenjine” Nikole Stojanovića, „Zaklinjem se…” Nikole Dragovića i Milutina Petrovića, „Potreba za mržnjom” Filipa Čolovića, „Dida” Nikole Ilića i Korine Švingeuber Ilić, kao i „Fejt i Branko” autorke Ketrin Hart.

U subotu, 30. oktobra, na programu su dva nagrađivana domaća igrana filma.
  Oba projekta su kasnije pretvorena u TV serije: psihološki triler „Jedini izlaz“ Darka Nikolića, gde igraju Anđelka Prpić, Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Nikola Ristanovski, Milena Predić i porodična avanturistička komedija „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića sa glumcima – Nenad Jezdić, Branko Vidaković, Katarina Radivojević, Jelena Đukić, Miodrag Miki Krstović. 

 Ovaj program manifestacije ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da ih vidi veći broj publike.

 Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima, a ulaz na filmove je besplatan, dok se za dva igrana filma plaća simbolična suma.


Srećna Nova, Jivu
Pejzaži otpora
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket