Dani australijskog filma” od 27. do 29. januara u Dvorani kulturnog centra Beograd

Sedam ostvarenja različitih žanrova novije produkcije

0
ReklamaSedam ostvarenja različitih žanrova novije produkcije


BEOGRAD, 24. januara – Revija “Dani australijskog filma” sa sedam ostvarenja iz ove zemlje biće održana od 27. do 29. januara u Dvorani kulturnog centra Beograda, saopštila je direkcija te ustanove.

Na otvaranju u petak, 27.01. će biti prikazan noviji film “Suša” (The Dry, 2020) u režiji Roberta Konolija, koji i igra jednu od glavnih uloga.


Federalni agent Aron vraća se u svoj rodni grad da prisustvuje sahrani prijatelja iz detinjstva, Luka, koji je navodno ubio svoju suprugu i njihovog sina, pre nego što je sebi oduzeo život.
Pošteđena je samo ćerka Šarlot.

Lukovi roditelji traže od Arona da ostane i istraži zločin, na šta on nevoljno pristaje.

Glavnu rolu u ovom dvočasovnom trileru tumači Erik Bana, poznat iz mnogih uspešnih filmova kao “Pad crnog jastreba” Ridlija Skota, “Hulk” Anga Lija, “Troja” Volfganga Pitersena, “Minhen” Stivena Spilberga, “Druga Bolenova ćerka”, “Čoper”, “Žena vremenskog putnika”, “Hana”, “Zamka”.
Uz njega glume još – Stiv Hutenski, Džodi Materson, Bruna Papandrea.ERIC BANA – „THE DRY“


Subota, 28. januar donosi u selekciji (17.00h) nešto stariji film “Čuvar pingvina” (Oddball, 2015) Stjuarta Mekdonalda, gde igraju Šejn Džekobson, Koko Džek Žil, Sara Snuk, Alan Tadik.

Ekscentrični farmer pilića, uz pomoć svoje unuke, dresira nestašnog psa da zaštiti utočište pingvina od napada lisica, u pokušaju da ponovo ujedini svoju porodicu i spase njihov primorski grad, to bi bio sadržaj “Čuvara pingvina”.

Iste večeri od 19.00h će biti prikazano ostvarenje “Iskra” (Firestarter, 2021), dokumentarac rediteljskog tandema Vejn Bler – Nel Minčin, u kome učestvuju – Vesli Enoč, Dejvid Pejdž, Stiven Pejdž.

Priča o čuvenom plesnom teatru “Bangara”, kroz prizmu njihovog dugogodišnjeg i harizmatičnog umetničkog direktora Stivena Pejdža, jeste film o ponosu, slomljenom srcu, nevoljama i osnaživanju.


Treći film u subotu od 21.00h jeste “Venčanje na severnoj teritoriji” (Top End Wedding, 2019) reditelja Vejna Blera, u kome glume: Miranda Tapsell, Gwilym Lee, Ursula Yovich, Huw Higginson, Shari Sebbens.

Sadržaj je sledeći: Loren i Ned su vereni, zaljubljeni i imaju samo 10 dana da pronađu Loreninu majku, koja je otišla na daleki sever Australije, ponovo upoznaju svoje roditelje i održe venčanje iz snova.


Poslednjeg dana u nedelju, 29. januara, revija će od 17.00h emitovati najpre porodičan film “Avioni od papira” (Paper Planes, 2015) Roberta Konolija, gde ulogu oca tumači zvezda Sem Vortington (“Avatar” 1-2, “Terminator: Spasenje”), a pored njega su – Dejvid Venam, Ed Oksenbuld, Debora Mailman.


U pitanju je maštoviti dečji film o strasti mladog australijskog dečaka prema letu i njegovom izazovu da se takmiči na Svetskom prvenstvu u avionu od papira u Japanu.

Kada Dilan shvati umetnost pretvaranja komada papira u aerodinamični papirni avion, odlučuje da učestvuje na takmičenja u letenju takvih aviona.
PAPER PLANES


Dalje na programu od 19.00h je 100-minutna filmska priča “Dečak oluje” (Storm Boy, 2019) Šouna Sita, gde glume – oskarovac Džefri Raš (“Sjaj”, “Pirati sa Kariba”, “Kraljev govor”, “Zaljubljeni Šekspir”, “Kradljivica knjiga”), Džej Kortni, Fin Litl, Finn Little, Trevor Džejmison, Morgan Dejvis.

Dečak živi usamljenim životom sa svojim ocem, povučen na pustoj obali, ali kada uspostavi blisku vezu sa pelikanom, njegov život dobija novi i neočekivani obrt, glasi sadržaj “Dečaka oluje”.

Poslednji – sedmi film na reviji je “Razotkrivanje” (Disclosure, 2020), u nedelju, 29.01. od 21.00h.

Reditelj Michael Bentham prikazuje priču šta se desi kada četvorogodišnja devojčica iznese optužbu protiv sina političara. Tada pokušaj roditelja te dece da reše problem ubrzo prerasta u žestoki sukob.

Uloge tumače: Geraldine Hakewill, Mark Leonard Winter, Matilda Ridgway, Tom Wren.

DISCLOSURE
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here