DANAS ROĐENDAN VLADE DIVLJANA – NEDELJA, 10. MAJ 2020.

PROMOTIVNI SPOT KAO NAJAVA ZA KONCERT NA JESEN

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Pesma “Gospodin crni leptir” posveta YU Grupi i jubileju od 50 godina karijere

Nikola Johnny Ranković uz svoje velike idoleVeoma mladi i talentovani rok muzičar Nikola Johnny Ranković obeležio je simboličan i...

BLUZ MODERNOG DOBA: Ivan Milenković i Bluz Mašina predstavljaju spot za pesmu „Jedna lepa stvar“

Pesma “Jedna lepa stvar” već na prvo slušanje privlači pažnju jer je nešto drugačija od onoga što je Ivan...

Koncert Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića: Online jedinstveno iskustvo

Online koncert dvoje eminentnih srpskih muzičara, Svetlane Spajić i Bokana Stankovića, na lokalitetu Đavolje Varoši biće emitovan u četvrtak, 17....

PROMOTIVNI SPOT KAO NAJAVA ZA KONCERT NA JESEN

Koncert pod nazivom 4 maljčika, klavirskog dua Aleksandar Šandorov-Nemanja Nikolić bio je predviđen da se održi danas, 10. maja na rođendan Vlade Divljana u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Koncert je pomeren naravno zbog pandemije korona virusa i biće po planu izveden na jesen.

Ipak, publika i ljubitelji ovih muzičara na društvenim mrežama biće u prilici da na drugačiji način obeleže ovaj datum, putem zanimljivog promotivnog spota.

Naslov koncerta “4 maljčika” aludira na “dobri duh” Vlade Divljana jer je iskorišćen naziv čuvenog hita grupe Idoli u kombinaciji sa autorima ovog jedinstvenog koncertnog programa.

Gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima koje vešto spaja sa muzikom Sergeja Prokofjeva (zajedničkom omiljenom kompozitoru), u aranžmanu urađenom za dva klavira, pijanisti stvaraju jedinstvenu zvučnu paletu.


Ovakav muzički izraz i jedinstven koncept postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva i umetničkog izraza Šandorova, ali je i intrigantan iskrenim ljubiteljima plodne karijere Vlade Divljana i njegove grupe “Idoli”. U solo karijeri je imao prateće bendove “Old Stars Band” i “Nevladina organizacija”, potpisao muziku za mnoge filmove (Tri palme za dve bitange i ribicu), serije, reklame, dečje predstave i serijale.
Dugogodišnje prijateljstvo i saradnja sa Srđanom Gojkovićem Giletom takođe mu je donela veoma uspešne projekte i primenjenu muziku za razna filmska ostvarenja (Crni bombarder).

Film “Nebeska tema – priča o Vladi DivljanuMladena Matičevića jedan je od retkih dokumentaraca koji je imao nezapamćenu gledanost u domaćim bioskopima protekle 2019. godine, kao i čitavom regionu.

Povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav, prema muzici Prokofjeva, na jedinstven način pijanisti Šandorov i Nikolić razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače je u koncertne prostore zadržavajući svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom.

Danas, 10. maja, biće aktivan link na YouTube kanalu:
https://www.youtube.com/user/n2walle
Nemanja Nikolic Pianist

Ovde će biti emitovan promotivni spot koncerta koji je realizovan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, autor je Dušan Stojančević.
OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Umetnik si? Spreman si za međunarodnu karijeru? Prijavi se!

Prijave do 23. decembra 2020 Budite deo ovogodišnjeg programa talenata i iskoristite priliku da dobijete personalizovanu podršku stručnjaka međunarodne muzičke...

Zaposlenima u ustanovama kulture 100 odsto plata ako dobiju kovid

Zaposleni u ustanovama kulture imaće pravo na naknadu plate u visini od 100 odsto prosečne plate ostvarene u prethodnih 12 meseci ako je infekcija...

Metalika sprema novi album

Lars Ulrih je u razgovoru sa kantautorkom Fibi Bridžers za Rolling Stone magazin otkrio motive grupe, prenosi Headliner. "Već tri ili četiri sedmice radimo na novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!