Damir Urban na koncertu u Beogradu dočekuje izlazak novog albuma

0
Reklama

Veče uoči izlaska novog albuma, Urban&4 će održati koncert u letnjem klubu Bitefartcafea na Kalemegdanu, u četvrtak 9. septembra. Na ovaj način, najoriginalniji predstavnici hrvatske alternativne rok scene će sa svojom beogradskom publikom simbolično dočekati izlazak dvostrukog albuma „Lipanj, srpanj, kolovoz“ koji izlazi dan kasnije, 10. setembra.

Na pitanje da li ćemo na ovom koncertu čuti neke pesme sa novog albuma, Damir je odgovorio: 

“Nikada ne planiramo naše set liste unapred. Kada dođemo u Bitefartcafe na tonsku probu, videćemo koliko je najprimerenije novih pesama da odsviramo, s obzirom na prostor, na to kakav je dan. Sigurno da ćemo svirati nešto novo, ali bez nekih starih pesama koncert ne može proći, jer bi publika bila razočarana.”

Njegova publika zna da u intimnim koncertnim prostorima Urban pruža upravo ovakav doživljaj: obraća se lično svakom pojedincu koji stoji ispred njega i koji prepoznaje i doživljava emocije koje se prožimaju svakom njegovom pesmom.

“Nemamo pripremljenu dramaturgiju koncerta  uvek puštamo da vidimo šta će se na koncertu spontano dogoditi. Komunikacija s publikom je trenutak, bavimo se onim što čujemo i vidimo oko sebe i tako je sve puno lakše i lepše”

Njegova bogata karijera obuhvata više od desetak autorskih albuma objavljenih tokom godina rada u grupi Laufer, kao i onih objavljenih tokom samostalne karijere (The best off, Pustinje, EP, Otrovna kiša, Žena dijete, Retro, Hello!, No mix no sex, Urban & Hauser, Kundera, Mamut, Live at Lisinski, Skice). Rad u Lauferu i Urban&4, kao i rad na albumu sa svetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom donosi mu čitav niz strukovnih priznanja u vidu nagrada Porin, Crni mačak i MTV Gold Award, te priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke, te Nagrada Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja. Tokom karijere sarađuje s mnogim poznatim i priznatim muzičarima (Gibonni, Rade Šerbedžija, Stjepan Hauser, Matija Dedić, Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, En Face, Vatra), a mnoge njegove pesme su svoj novi život dobile kroz više nego uspješne obrade.

Tokom posljednjih nekoliko godina intenzivnije sarađuje s Antom Gelom. Ta saradnja rezultira i koncertnim albumom “Urban&4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski” koji je ovenčan sa tri Porina. Iste godine je pesma Iskra dobila nagradu Porin za najbolju izvedbu grupe s vokalom, ali i Porin za najbolju pesmu godine.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji putem tickets.rs, na prodajnim mestima i online.

Intrevju sa Damirom Urbanom možete pronaći i preuzeti na linku

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here