Da li se sećate scene kada je Elvis rekao: Ja sam kralj Jugoslavije

0
Reklama

Legendarni Elvis Prisli se tokom svog života uspešno bavio i pevanjem i glumom. Krajem pedesetih godina, tačnije 1958. godine, ljudi širom planete imali su prilike da gledaju filmu “King Creole”, u kojem je igrao glavnu ulogu.

Pored Elvisa, u ovom ostvarenju režisera Majkla Kurtiza glumili su još Kerolins Džons, Volter Matau, Dolores Hart, Din Džeger i Vik Morou. U muzičkoj drami “King Creole”, mladi Prisli je glumio lik Denija Fišera, mladića koji ima 19 godina i koji radi pre i posle

je škole kako bi izdržavao svoju porodicu.

Tokom filma, upoznaje Roni (Kerolin Džons), koju je uspeo da spasi od svog nasilnog momka. Deni (Elvis Prisli) napušta školu, iako se tome njegov otac (Din Džeger) protivio, kako bi se usredsredio na posao u jednom noćnom klubu pod nazivom “The Blue Shade”.

Tamo je mladi Fišer otpevao pesmu “Trouble” i impresionirao vlasnika noćnog kluba “King Creole” Čarlija LeGranda (Pol Stjuart). Mladi Deni posle toga dobija stalan posao u klubu “King Creole”. Fišer kasnije upoznaje devojku pod imenom Neli (Dolores Hart), koja se zaljubljuje u njega.

Sam Elvis je istakao da mu je uloga Denija Fišer u filmu “King Creole” omiljena uloga od svih koje je igrao. Prisli je dobio 60 dana slobodno od vojske kako bi snimio ovo ostvarenje.

Upravo u sceni gde pjeva pesmu “Trouble”, Elvis je u jednom trenutku izjavio za potrebe filma: “Ja sam kralj Jugoslavije”. Nakon toga, izvodi numeru kojom oduševljava vlasnika kluba “King Creole”

Dio kada Elvis izgovara “Ja sam kralj Jugoslavije”, pogledajte od 1:37 minuta snimka.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here