Da li je Džoni Štulić bio u pravu? Potvrđeno da je Croatia Records zarađivala na snimcima

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Izdavačka kuća Croatia Records izgubila je spor na Ustavnom sudu Republike Hrvatske oko prvih fonograma nekadašnjeg Jugotona, među kojima se nalazi originalni snimci Azre, Bijelog Dugmeta, Novih fosila. Kako piše Telegram.hr,  odbijena je ustavna tužba u kojoj je Croatia Records tvrdila da je ceo sudski postupak do sada bio nepravedan.

Na kraju, ostala je pravosnažna odluka Visokog upravnog suda Republike Hrvatske koji je utvrdio da je ovaj diskograf nepravilno privatizovao Jugoton.

Prema navodima Telegrama, sud je pravomoćnom presudom utvrdio da vrednost tih snimaka, na temelju koje se rade novi snimci i kompilacije, nikada nije procenjena niti je za nju Croatia Records išta platio.

Da li je Džoni Štulić bio u pravu?

Nekadašnji frontmen Azre Branimir Džoni Štulić svojevremeno je optužio Croatia Recordsa za stvari koje se uglavnom se tiču autorskih prava za njegove albume,

– Sudovi u Srbiji su bar prihvatili žalbe mojih advokata, dok u Hrvatskoj nisu čak želeli ni da započnu postupak. Ja sam zaista jedinstven slučaj verovatno u svijetu, da mi se za sve moje muzičke i literarne radove nisu plaćali zasluženi honorari. Mnogi misle da meni nije stalo do novca, ali ja ne razmišljam tako. Normalno je da dobijem novac koji sam pošteno zaradio. Niko mi ne može uzeti dušu – izjavio je Štulić prije nekoliko godina o svojim tužbama, a prenosi Index.hr.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

ŽIVJETI SLOBODNO 2022: Pozitivnom energijom i dobrom muzikom poslata snažna poruka!

U okviru programa Živjeti slobodno, i obeležavanja Međunarodnog dana pobede nad fašizmom, 14. maja na banjalučkoj tvrđavi Kastel održan...
Reklama
musicpocket