ČUVENI BUBNJAR HAUSTORA I DISCIPLINE KIČME PREDSTAVLJA NOVI PROJEKAT I PRVI SINGL

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Zagreb, 1. marta 2020. – Glasoviti bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, obogatiće domaću scenu novim muzičkim projektom Gul United. Ideju o stilskoj različitosti i novom gostu na svakoj pesmi započinje prvim singlom „Mucam”, na kojem gostuju Gungula i Jadranka Ivaniš Yaya.

„Gul United projekt mi je pao na pamet kad sam shvatio da mi se nakupilo autorskih pesama koje bih rado snimio i objavio. Ideja da ih sve sam otpevam, a odsvira ih jedna te ista grupa ljudi, učinila mi se dosadnom pa sam se dosetio da bih mogao pozvati razne svirače i pevače da ih odsviraju i otpevaju onako kako ih oni čuju. Tako je nastao Gul United. Gul zato što moje pesme predstavljaju bazu koja ujedinjuje kreativne snage u United koji stvara nešto novo i neočekivano. Kad mi se to složilo, odmah su mi se proširili vidici pa već razmišljam o tome kako oko pesama okupljati ne samo muzičare, nego i sve druge kreativce, od video umetnika do dizajnera, kazalištaraca ili konceptualnih umetnika. Tako da će u budućnosti možda neku pjsmu pratiti video spot, drugu slikovnica, treću pesmu pratiti dron ili aplikacija.” – objašnjava Gul.

Dok Yaya pokazuje raskoš svog glasa uz pratnju Gungule, Gul svira ritam gitaru. Za bubnjevima je njegov sin Pavle Gulić, poznat kao bubnjar bendova Pips, Chips & Videoclips, Lika Kolorado i Malady Lane te član House of Pablo kolektiva.

Gungulu čine Duga Bavoljak (truba, back vokal), Janet Beriša (ritam gitara, back vokal), Sonja Domitrović (alt sax, back vokal), Sara Debić (alt sax, back vokal), Matilda Fatur (bass, back vokal), Laura Tandarić (udaraljke, back vokal) i Margareta Sinković (violina, back vokal).

GUL I GUNGULA ft. YAYA – MUCAM

Uz „Mucam” teško je zadržati stopala na mestu, ponedjeljak nikad nije zvučao veselije uz strah od vanzemaljaca upakovan u pop rock celofan s mašnom koju čini brass sekcija.

„Mucam je idealan primer onoga što bi projekt Gul United trebao biti. Napisao sam pesmu još pre desetak godina, kad sam razmišljao snimiti konceptualni album o spuštanju „aliena” na Zemlju. To je priča o čoveku koji je na ulici sreo prvog vanzemaljca i počeo mucati od straha. Naletio sam na grupu cura iz benda Gungula, koje su svirale na tim istim ulicama, i njihov sound pomešan s bukom grada zazvučao mi je idealno za pesmu. Kad sam im snimao demo za probe, dogodilo mi se da sam neki stih otpevao tako da sam u glavi čuo Yayin glas. Nazvao sam ju, poslao joj demo i njoj je to bilo fora.”

Autor muzike, teksta i aranžmana je Srđan Gulić Gul, snimanje i mix potpisuje Ivan Božanić Božo iz Dan, Mrak Studija, a produkciju potpisuju Gul i Božo.

Gul United će u nadolazećim mesecima predstaviti niz autorskih pesama, koje će se razlikovati aranžmanom i muzičkim izrižajem gostujućih kolega.

Singl „Mucam“ dostupan je putem YouTube kanala benda i na svim streaming servisima:
YouTube:
Deezer:
Spotify:
Tidal:
iTunes:


dostavazvuka.hr/
facebook.com/dostavazvuka/

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

ZORANU SIMJANOVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO 67/68. MARTOVSKOG FESTIVALA

Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket