ČUVENI BEND “E-PLAY” PRVI PUT U KARIJERI I NA VINILU!

NOVI SPOT ZA PESMU “UZMI MI SVE”

0
Reklama

NOVI SPOT ZA PESMU “UZMI MI SVE”

VEOMA uspešan peti studijski album “Sloboda” (2018) alternativne rock grupe E-Play izašao je upravo i u formatu vinila, što prati i najnoviji video spot “Uzmi mi sve”. Tako je nakon nosača zvuka u obliku CD-a i objavljivanja na digitalnim platformama, album od pre dve godine dobio i svoje luksuzno, posebno izdanje na visokom nivou.

Novi spot je čak šesta ekranizacija od sedam pesama sa poslednjeg materijala čuvenog benda koji je žanrovski bogat i različit, od alternative preko rok muzike i underground-a do hard rock-a, a negde se upravo sa aktuelnim albumom približio mainstream okvirima.
Izdavač albuma je koncertna promoterska agencija i diskografska kuća Long Play, koja im povremeno i organizuje koncerte, kao što beše sjajan trijumf u Domu omladine – novembra 2018.

Ovo je naš prvi vinil u karijeri i baš nam je drago što je ekipa iz Long play-a insistirala na tome – tako da ćemo konačno čuti i kako naš bend zvuči na pucketavom nosaču zvuka. Super je da će naši fanovi koji su ljubitelji vinila imati prilike da, posle dugo čekanja, zavrte ovu ploču na svojim gramofonima. To smo im, nakon svih ovih godina, stvarno ostali dužni, ističe pevačica, lider, tekstopisac i basistkinja grupe Maja Cvetković.


E-Play uvek brine o atraktivnoj produkciji i vizuelno zanimljivim spotovima i takav je upravo i “Uzmi mi sve”, koji ne zaostaje nimalo za drugim video klipovima – „Srešćemo se neki drugi put“, „Da budemo samo dobro“ ili futuristička priča „Pristanište“. Dramaturški vešta, osvešćena, surova, opasna i kontraverzna video drama izdvaja se „Šamarčina„, kao uvek aktuelna tema protiv nasilja nad ženama.

Bend je među prvima u Srbiji objavio na početku karantina i vanrednog stanja nešto novo iz svoje kreativne radionice, a to je bio spot za pesmu „Sloboda“ gde se pojavljuje simbolično glumica – Sloboda Mićalović. Apokaliptičan i psihodeličan video spot zapravo je i prvi u karijeri popularne glumice, koju ćemo od jeseni gledati u novoj sezoni licencirane serije “Urgentni centar” (prisutna u čak 50 epizoda) i novom projektu “Tajna vinove loze” (35 nastavaka).


Za CD “Sloboda” kažu da je album velike muzičke zrelosti beogradskog benda željnog da se „popne stepenicu iznad“ u odnosu na svoja ranija izdanja, čemu je doprinela i vrhunska produkcija Voje Aralice (realizacija i albuma Kolje, Bajage i mnogih drugih jakih imena).
Ipak, Maja Cvetković smatra sledeće: Ako nema dobre pesme – niko na svetu ne može da ti pomogne.
Važno je da budemo dobro, slobodni, da pristajemo samo na ono što mi izaberemo kao pravo rešenje i da nam mogu uzeti sve što imamo, ali samo ne mogu uzeti nas. To je kratak opis sedam pesama koje se nalaze na ovom albumu, Maja poentira.


Spot je sniman u prostoriji za vežbanje benda tokom pandemije. Grupa nije imala online svirke dok je trajao karantin niti je izbacila nove singlove ili nove verzije starih pesama poput mnogih kolega, ali je i ovo dovoljno da za kratko vreme snime dva spota sa najuspešnijeg albuma.
Kamera i montaža je bila u rukama Nemanje Velimirovića – gitariste benda, bubnjar je naravno Goran Ljuboja Trut, a Maja je prisutna u više uloga: tekst, muzika, aranžman, vokal i bas.

Album, sada dostupan i na vinilu u svim muzičkim prodavnicama, sniman je u beogradskom studiju „Siena“, u audio produkciji Voje Aralice, u periodu od oktobra 2016. do januara 2018. godine.


Kako je vanredno stanje odavno ukinuto i koncerti su krenuli da se održavaju, nadamo se da ćemo Maju, Nemanju i Truta gledati uskoro na nekim od predstojećih festivala ili manifestacija u Beogradu i celoj Srbiji – EXIT, Arsenal fest, Beer Garden, Beer fest.


UZMI MI SVE

Daj da dignem glavu
nisi ti moj Bog
Pronaš’o si slavu
prelako je to

Gde su ti drugarice
Ljuba(v), Vera, Nada?
One će ti pomoći
kad tvoj ego strada

Uzmi mi sve
Ne možeš mene

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here