Crnogorski bend Jack Lupino uskoro objavljuje EP “U korak sa nevremenom”

0
Reklama

Crnogorski bend Jack Lupino do kraja meseca objavljuje EP “U korak sa nevremenom”, frontmen Nebojša Ćulafić ne krije da su članovi pronašli utočište u muzici.

Crnogorski muzičari okupljeni oko projekta Jack Lupino do kraja meseca imaju u planu da ljubitelje dobrog zvuka obraduju novim EP-jem.

Na njemu će se naći numere koje je već imala priliku publika da čuje, ali i neke nove.

Frontmen i osnivač ovog crnogorskog sastava Nebojša Ćulafić ističe da pomenuti bend čini još sa sestrom Ivom Čulafić, ali i Sarom JokovićPetrom Šukovićem Željkom Samardžićem.

“Na izdanju će se naći svakako već objavljene dve pesme u vidu spotova- ‘Dok traje san’ i ‘Čarolija’”, obećava Nebojša u razgovoru za Vijesti, te otkriva da ovaj EP nosi naziv “U koraku sa nevremenom’’.

U korak sa nevremenom predstavlja neki moj samostalni korak u svetu autorstva, produkcije i generalnog stvaralaštva. S obzirom na to da je sve krenulo u doba korone, postoji i to značenje, ali se najviše odnosi na vreme u kojem živimo, gde smo pronašli utočište u muzici i sa ratovima i neprilikama se borimo kroz ljubav, hedonizam, seks, drogu i rokenrol”, objašnjava Ćulafić zašto je baš ovakav naziv novog EP-ja.

Danas se muzika više gleda nego sluša, te svaka numera mora da ima video koji dosta košta da bi je publika lakše zapazila, a sa druge strane televizije ga ne “vrte”. Na pitanje, koliko je demotivacija za umetnika, odgovara:

“Kao što samo ime EP-a nosi, moja ekipa i ja smo naučili pomalo već da se borimo sa vjetrenjačama novog vremena, tako da je i izrada spotova nešto što praktikujemo i što nam ide od ruke” ističe, te otrkiva šta su naučili iz dugogodišnje borbe sa vjetrenjačama:

Pa što se tiče vetrenjača, stvarno se snalazimo. Iskreno, oduvek sam voleo muzičke spotove još od prvih spotova Metallice i Korna, pa i Eminema kad sam bio klinac. Problem je jedini što si i sama rekla, novac koji je uvek potreban, ali mora se ulagati u sebe i u svoja dela. Šta će drugo ostati za nama kad nas ne bude bilo”, pita se Ćulafić.

Crnogorskim muzičarima koji objavljuju pesme dodatno otežava i činjenica da nemamo više nijednu izdavačku kuću.

“U početku smo razmatrali opcije izdavaštva, ali smo se ipak za ovo izdanje odlučili da ga sami objavimo, a što se narednog materijala tiče videćemo. Otvoreni smo za razne opcije”, napominje muzičar i naglašava da će EP “U koraku sa nevremenom’’ biti objavljen samo u digitalnoj formi.

“Pesme sa ovog EP-ja moći će da se nađu na preko 100 digitalnih platformi. CD-ova verovatno neće biti, ali postojaće solucija 99 odsto da se naruči vinil s obzirom da nam je i dizajn i imidž retro ‘80-te, hteli smo da mu damo drugu dimenziju i na taj način”, ispričao je on.

Pesme koje će se naći na EP-ju već izvode na svirkama.

Na repertoaru je obavezna ‘Dok traje san’, ali i ostale pesme, a to su ‘Intro’, ‘Košnica bluda’ i ‘Dan’. Publika je pesme koje su do sada objavljene jako dobro prihvatila, nadamo se da će to biti slučaj i sa ostatkom EP-a”, otkriva svoja očekivanja Ćulafić koji pored Jack Lupina ima još nekoliko muzičkih projekata.

“Trenutno i ubuduće mislim da ću se baviti samo Jack Lupinom. Ostali projekti će dolaziti u obzir samo u vidu nekih ‘featova’, saradnji i studijskih kolaboracija”, ispričao je Ćulafić i naznačio da to ne važi i za duo Izi Bejb koji radi sa devojkom Ksenijom.

Izi Bejb takođe objavljuje EP, samo ne znam u kojem tačno momentu će se to desiti. Mislio sam konkretno na stvaranje i realizovanje novih bendova i sastava u kojima bih bio član. Izi Bejb je ipak neka specificna priča”, zaključuje sagovornik Vijesti.

Svi kao porodica

Nebojša, ali i njegov kolega basista Petar Šuković sinovi su crnogorskih muzičara Zorana Ćulafića i Mirka Šukovića koji su zajedno osnovali crnogorski bend “Montenegro singersi”. Pa se tako saradnja očeva, prenijela i na sinove.

Petar i ja smo se, naravno, upoznali u ranom detinjstvu i od tada smo nerazdvojni. On je i kumovao nazivu benda negde još pre nego što je sve ovo krenulo. Mogu reći da je u ovoj priči od starta sa nekim malim izmenama. U bendu smo svi manje više kao porodica”, naglasio je Nebojša.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here