Crnogorski bend Cajtnot učestvovao na festivalu Cinzella u Italiji !

0
Reklama

Crnogorski bend “Cajtnot” nastao u sklopu Interreg IPA CBC projekta “FAME” premijerno je nastupio na “Cinzella” festivalu u Italiji.

Projekat „FAME“, koji promoviše Radio-televizija Crne Gore, predstavlja saradnju među umetnicima i muzičarima iz tri zemlje, Crne Gore, Italije i Albanije. Namenjen je pop, rock i trap tekstopiscima, autorima i instrumentalistima između 18 i 35 godina, koji za cilj ima jačanje njihovih umetničkih i digitalno-komunikacijski veština.

Crnogorski bend “Cajtnot”, nastao u okviru projekta “Fame”, čine talentovani umetnici naše muzičke scene i to Milica Milović, Dejan Vuletić (Solosoul), Strahinja Kovačević, Snežana Nikčević i Nikola Kalezić. Oni su se 16. jula predstavili italijanskoj publici na festivalu “Cinzella” i pobrojali brojne simpatije. Ovom muzičkom nastupu prethodile su višenedeljne radionice na kojima su, uz podršku mentora, muzičari usavršavali muzičke veštine i unapređivali autorske kompozicije. Mentori su poznati crnogorski muzičari i članovi benda “Parampaščad” i “Bubnjivi i psi” Stefan Pantović i Ivan Ivanović.

Međunarodni rok festival „Cinzella“, koji se održao od 15. do 17. jula u pećini Fantiano u Tarantu u Italiji, ugostio je bendove koji su nastali u okviru evropskog projekta „FAME – Inovativni model za mlade umetnike prekogranične laboratorije“.

Osim sastava iz Crne Gore, na festivalu su učestvovali muzičari iz Molizea, Pulje i Tirane.

Bend iz Molizea čine članovi Ivan Barbato, Eborka Happiness, Daria Tanno, dok su njihovi mentori reper, scenarista i reditelj Andrea Cerullo, te producent, kompozitor i muzičar Pierluigi Garone, kao i glumac iz Molizea Marco Caldoro.

Bend nastao u Pulji čine Cristiano Cosa, Roberta Russo, Marina De Sario, Donatella Spinelli i Giannicola Speranza, dok su albansku muzičku scenu predstavili muzičari Shiny, Sinkro, Dann, Fanatek.

Nakon festivala “Cinzella”, bendovi će nastupati pred publikom u Molizeu, Podgorici i Tirani.

Projekat „FAME – INOVATIVNI MODEL za MLADE UMETNIKE PREKOGRANIČNE LABORATORIJE“ se finansira u okviru Interreg IPA CBC programa Italija-Albanija-Crna Gora. Partner na projektu iz Crne Gore je Radio-Televizija Crne Gore, dok su ostali partneri Opština Civitacampomarano (CB), Javni teatar Puglia – Regionalni konzorcijum za umetnost i kulturu, a u Albaniji – Opština Tirana (vodeći partner).

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here