CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „DAMAR”

0
Reklama

Istorijski muzej Srbije iz Beograda i udruženje „UNICA ART” organizuju u utorak 12. januara u 19 časova četvrti u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” nastup kamernog ansambla „Damar”, koji čine umetnici na oboi – Marija i Dragan Lazić.Zainteresovani gledaoci će biti u prilici da prate koncert na YouTube kanalu i Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije. 

Na programu su dela kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, Petra Iljiča Čajkovskog, Mikole Leontoviča, Edvarda Griga, Skota Džoplina, Zekinje de Abreua, a specifičnost koncerta ovog ciklusa jeste i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije. 


Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto” i „Duo moderato”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani tokom 2020. godine, mogu se pratiti takođe na YouTube kanaluIstorijskog muzeja.
 


Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here