CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT KVARTETA „MISTIK CELLO”

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Pozorišne premijere u martu (Vol. 2): cela Srbija van Beograda

Zanimljivi projekti kao pravi poduhvati u doba pandemije bez vidljivog kraja Mnoga pozorišta po Srbiji, kao i u...

JOŠ JEDNA DIZNI PIXAR ANIMACIJA NA VELIKOM PLATNU – “LUKA” POČETKOM LETA U BIOSKOPIMA

Početkom ovog leta domaći bioskopski repertoar biće obogaćen sa najnovijom DIZNI PIXAR animacijom "LUKA" (Luca) čiji su prvi trejler i poster zvanično objavljeni od strane...

Koncert Luganski-Gomzijakov: Iz Rusije s ljubavlju

Multikultivator i Jugorosgaz imaju zadovoljstvo da vas pozovu na jedinstveno muzičko veče uz klavir i violončelo. Odabrane sonate za...

Istorijski muzej Srbije u Beogradu i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 12. februara u 19 časova prisustvujete šestom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.  

Koncert kvarteta „Mistik cello”, koji čine violončelistkinje Jasmina Mima Vrbanić, Nevena Bursać, Marija Pudar i Sandra Grujić, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na YouTube kanalu i Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije. 


Na programu su dela kompozitora Erika Satija, Džejmsa Hornera, Jana Tijersena, Astora Pijacole, Bena Kinga, Adel, Endrju Lojd Vebera i kompozicije „Sway”, „Despacito” i „Devojko mala”.

 Specifičnost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.  Budući da se koncert prikazuje pred Dan zaljubljenih, numera iznenađenja će biti inspirisana ovim romantičnim praznikom. 

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”. 

 Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Beogradski gudački kvartet i „Damar”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da  mogu da pronađu na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije. 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe. 

 Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket