Ceo svet priča o “novom članu” Dubioze Kolektiv

Najpopularniji bosanski rok bend Dubioza Kolektiv ima novog člana benda koji peva i svira muzičke instrumente - humanoidnog robota zvanog Robi Megabajt.

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

ŠIZA eksplozivnim novim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” najavljuje izlazak debi albuma

Zagreb, 3. marta 2021. – Sveže ime u regionu, Šiza, eksplozivnim novim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” najavljuje...

„Zvuk ženskog srca“ Marine Pešić na Dan žena u Galeriji RTS kluba

Velika ljubav i strast autorke prema muzici i koncertima Ako koncerti i dalje ne mogu komotno da se održavaju i...

POSLEDNJI UDAR NA POSLOVANJE – ZAŠTO POZORIŠTA, A NE I BIOSKOPI?

Beograd, 28. 02. 2021 – Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru. Donete mere...

Studenti sa elektrotehničke škole Univerziteta u Sarajevu dogovorili su se da naprave Robija nakon što je bend zatražio robota dizajniranog da odgovara konceptu njihovog albuma “#fakenews”, koji je objavljen prošle godine.

“Naš robot voli da jede, pije, viče, voli muziku”, rekao je Vedran Mujagić, bas gitarista benda koji je najviše bio uključen u dizajniranje koncepta za Robija.

U video-snimku za album “#fakenews”, jedan član benda smatra da bi bilo zabavno da robot obavlja njegov posao pa je naručio jednog i sastavio ga, prenosi “Rojters”.

This Bosnian rock band has a new member: a humanoid robot called Robby Megabyte https://t.co/JxSp35nBBw pic.twitter.com/74bylDOPYs— Reuters (@Reuters) February 5, 2021

Postepeno ceo bend zamenjuju roboti u klipu, omogućavajući muškarcima da idu na zabavu. Ali oni su tada zaključani iz svog studija a roboti nastavljaju žurku pozivajući mlade žene da igraju i piju dok muškarci gledaju spolja.

Poruka o “zloj veštačkoj inteligenciji koja oduzima poslove dobrim ljudima” napisana je sa namerom da bude ironična, rekao je Mujagić.

Jedan od studentata koji je pomogao u izradi robota korišćenog u albumu, Almir Bešić, rekao je da je projekat predstavljao izazov jer u početku nisu znali ništa o 3D štampi koja je potrebna za izradu robota.

Koristili su reciklirane materijale, uključujući delove Golfa 2 i točkove za kolica za bebe, kako bi napravili platformu na kojoj se Robi kreće.

,Trebalo im je oko dve godine da završe projekat. Kada je Robi konačno “oživeo”, “bio je to toliko euforičan trenutak, nakon toliko napora, toliko sati provedenih u radu”, rekao je Bešić.

IzvorB92

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Novi holivudski filmovi u domaćim bioskopima: “Tvist”, “Duša”, “Lovac na čudovišta”

Spektakl SF horor, animirani, moderni klasik, čuveni roman na platnu Moderna verzija kultnog romana “Olivera Tvista” Čarlsa Dikensa u...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket