CD RECENZIJA – S.T.R.A.H. CD KVOG / MASCOM RECORDS

0
Reklama

!Zastrašujući uvodni komad DECA  RADE,jezivo uvodi u ovaj dinamični i gitarsko artistički fuzioni akt, sastavljen od akademskih 10 numera grupe S.T. R. A.H.! Nekada je bila industrijska revolucija. Sada je informatička revolucija.Čini se da se one ponovo sažimaju,prožimaju,spajaju u sopstvenom paklu-demonskom  krugu-vodeći decu da rde deci o glavi-ni sami ne znajući gde decu vodi taj put ili mračno puteseštvije.

            Dovoljno za nevolje je komad ko izveden  iz 80.ih. Briljantan,naravno. Što se mene tiče,ja ne bih pisao recenziju  nečega što je prelepo, što je inspirativno, što nosi, što kotrlja, što pokreće, što zapitkuje,što tera na razmišljanje. Što uzbuđuje! Ja bih pre da pustim CD KVOG  grupe S.T.R.A.H. na opciji repeat i da uživam u svakoj noti i svakom  instrumentu ponaosob a posebno na gitari glavnog autora muzike i tekstova Aleksandra Žikića (jednog od retkih rock kritičara i novinara koji je i sam umetnik a ne forsira to u javnosti,čak ni pod razno!). E pa zato ću ja to naglasiti i privatno i javno, kao na primer sada! Aleksandar Žikić, vanserijski gitarista i kompozitor i poeta, višedecenijski rock novininar i kolumnista , cenjen  u celom regionu, vođa je,gitarista i alfa i omega  grupe S.T.R.A.H.!

            Producent pesama je bio Koja. Aranžmane je radio ceo bend. S.T.R.A.H. čine: Aleksandar Žikić-burns bariton gitara, gitara, vokala, Miloš Marković Felix-bas, vokal, Aleksandar Timofejev, set bubnjeva, vokal i i vokal u KAMELEON  Lola Orlović.Željko Debelić –vokal, gitara. . Snimljeno tokom leta 2018, u studiju Digimedija, u Beograd

            Odavno nisam čuo ovako dobar  muzički materijal. Tako snažan, moćan, slojevit, šarenolik, iskren, direktan…Ovde sve pršti od rifova i gitara. Ritam i bluz na sve strane, roken rol kulja na sve strane….Sedmi komad OPASAN lepo kazuje-OVAJ BEND JE OPASAN BEND, OPASNO DOBRO KOMPONUJE I UŽIVO SVIRA PESME- slušao sam ih lično uživo, nedavno…samo lepa sećanja kruže mislima….

            Čista desetka. Ovaj CD KVOG apsolutno-nema mane! Ovo je vrh vrhova!  Ovaj CD probija oblake i dodiruje Božanstva-shvatite kako Vam je volja-baš me briga-opasan  bend poput benda S.T.R.A.H . odavno nisam  čuo!

Preporuka da nabavite ovo CD izdanje se podrazumeva! Bez starca nema udarca! Tačka. Kraj!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here