BUNT: 18 godina -Bunt i Belgrade Beer Fest, 3. deo

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića za “Doček 7529”

U okviru "Dočeka 7529" violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Kamerata akademika prirediće svečani koncert povodom Nove 2021. godine. Na Drugom programu Radio-Televizije Srbije gledaoci...

VooDoo piano duo 16. januara i opersko veče 17. januara na Kolarcu

Talentovani muzičari u novoj godini dve večeri zaredom Dva nova koncerta biće izvedena u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu...

ROK APOTEKA CD/VIDEO SINGL / ZEMLJA // SAMOSTALNO IZDANJE

Ono što me je prvo asociralo na opus ovog krajnje ozbiljnog u kompozitorskom i instrumentalno sviračkom pristupu i medijskom...

U sredu 13. januara, na RTS2 u 21.45 sledi završni, treći deo specijalnog ciklusa emisija „Bunt“, posvećenog obeležavanju punoletnih godina trajanja i uspeha manifestacijekoja svake godine okupi 500.000 posetilaca i najdugovečnije televizijske rok emisije u istoriji RTS- a ali i u čitavom regionu.

U trećoj specijalnoj emisiji „Bunt“, Branka Glavonjić (autorka emisije Bunt i Bunt Rok Festivala) i Dejan Nikolić (programski urednik Belgrade Beer Fest-a) ugostiće:  Olivera Nektarijevića i Nenada Pejovića- predstavnike benda „Kanda, Kodža i Nebojša“, zatim Aleksandra Petrovića („Ortodox celts“), Bojana Slačalu („Artan Lili“ i „Stutgart online“), inspektora Blažu, čuvenog fotografa svetskog ranga Brajana Rašića,  Lava Bratušu („Autopark“), Stefana Niketića („Lagana sreda“)…

Na koncertnoj sceni kultnog kluba “Sabirni centar”,  svoje hitove i u ovoj emisiji izvešće bendovi “Kanda, Kodža i Nebojša”, “Lagana Sreda”, “Kora” i “Viva Vops”.

Emisija “Bunt”, autorke Branke Glavonjić je jedina rok emisija koja je opstala na nekoj televiziji i to u kontinuitetu 18 godina – u celom regionu i jedna je od najdugovečnijih emisija na RTS-u.

Sa Belgrade Beer Festom intenzivnija saradnja autorke emisije Bunt je započeta 2015. godine, kada je održan prvi “Bunt Rok Festival” RTS- a. Kao jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u Srbiji i regionu, beogradski Bir fest je oduvek davao prilike i prostor novim rok snagama, autorima i muzičarima – baš kao i emisija “Bunt”, iz koje je proizašao projekat “Bunt rok festival” RTS- a, pokrenut pre šest godina.

Branka Glavonjić: “Ponosna sam što je Bunt jedina rok emisija koja je opstala na nekoj televiziji i to u kontinuitetu – u celom regionu. Takođe, ponosim se što je iz emisije Bunt nastao nacionalni projekat, svojevrsna platforma za nove snage naše muzičke scene – “Bunt rok festival. Mnogo je bendova prošlo, kroz više od 500 emisija Bunt za ovih 18 godina i kroz 45 emisija Bunt rok festivala. Bilo je tu fenomenalnih nastupa, odlične muzike, divnih razgovora, a atmosfera na snimanjima je uvek bila drugarska i pozitivna. Mnogi bendovi i autori su imali i svoje prve televizijske nastupe baš u emisiji “Bunt” na RTS- u… i naravno svi bendovi Bunt Rok festivala.

Dejan Nikolić: “Zbog nemogućnosti da naše festivale – 18. Belgrade Beer Fest i 6. Bunt Rok Festival ove godine održimo na tradicionalne načine i u punom obimu, a imajući u vidu obostranu više nego uspešnu saradnju, spontano smo došli do ove ideje. Ove tri emisije su omaž, svojevrsna retrospektiva, kao naš zajednički doprinos naporima da kultura i muzika prežive u ovim izazovnim vremenima.

Imajući u vidu okolnosti koje nam ograničavaju kontakte i način rada, i mi koji se bavimo predstavljanjem umetnosti, kao i muzičari – stalno pokušavamo da iznalazimo i primenjujemo nove načine komunikacije. Ove emisije su na tom talasu, uživali smo u procesu kao i svi učesnici. Verujemo da će se i gledaocima dopasti sve što smo za njih pripremili.” poverila je Branka Glavonjić.

Ukoliko ste propustili prvi i drugi deo Bunt specijala posvećenih obeležavanju 18 godina emisije Bunt i Belgrade Beer festa, pogledati ovde:

https://www.rts.rs/page/tv/sr/series/21/rts-2/6297/bunt.html

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!