BULLET CD GLAUBEROVA SO / FID BOX RECORDS

0
Reklama

Na tek objavljenoj kompaktnoj disketi izuzetno obećavajuće grupe BULLET iz Vrnjačke Banje (a moglo bi se komotno reći da dolaze iz Vavilona kakakv je Beograd ili Los Angeles, no o tom potom) , nasnimljeno je na kružnim putanjama diska ukupno šest numera-ali itekako vrednih vaše pažnje! Uvodni song BOLNO SVITANJE u svom muzičkom instrumentalnom ključu ima donekle retro fazon i prizvuk-kad, gle čuda?- u refrenu vokal i bas gitara sastava BULLET, gospodin Vojislav Voja Lakićević veoma rezantno i direktno rafalnom paljbom  ispaljuje stihovne otkidaje u mikrofon , pa preko zvučnika u etar do što većeg slušalačkog auditorijuma. Nema sumnje da se u slučaju grupe BULLET radi o reprezentativnom primeru domaće/srpske, pa što ne reći i to sa punim pravom i ponuđenim kompozicijama od kojih je četiri komponovao MARKO JAKOVELJEVIĆ, a ostale dve VOJISLAV LAKOVIĆ – regionalnom aktu, svojevrsne senzacije.

GLAUBEROVA SO je zaista-nasoprut naslovu- zavodljiva plesna storija, nalik nekadašnjim evergrin klasicima sa očiglednim bluzi prizvucima. Oni naprosto privlače svojom muzikom kaosnažnim magnetom, takođe i liričkim stihovnim odabirima- koji nisu ni malo patetični- naprotiv! BULLET umeju da budu i super sofisticirani i senzualni i to shvatite samo i isključivo kao – KVALITET PLUS- i nikako drugačije! Mada iako je muzika- VESELA-lirika je u ovoj numeri surovo i sirovo  – OPAKA!

FOKUSIRANJE je treći redni singl na CD-u i podseća na najbolje momente EKV, s tim što su BULLET daleko melodičniji, topliji, srdačniji, umilniji…Zvug gitarskog sola se ukazuje i prestaje tačno onda kada treba. BULLET znaju šta je prava mera, oni znaju da odmere, tri puta odmere a da jednom- preseku- notalnim i vokalnim ključem, naravnom, ali i britvom, kako ko razume….shvatiće.

VOJISLAV LAKOVIĆ briljira u impresivnom songu – TUĐI SNOVI! Jako mi je drago što bend BULLET nije tzv. mračan bend, kakav sam očekivao da će biti. Oni donose puno radosti, poletnosti,vedrine…baršunasti su, razgranati, šarmantni i plene svojom –ORIGINALNOŠĆU- koja ih i izdvaja iz mase mnogobrojnih bendova današnjice.

BULLET su unikat i raritet zlatai platine  vredan srpski brend i bend, i uopšte me ne čudi što je čuveni vlasnik diskografske kuće FID BOX (GORAN JOVIĆ) odabrao baš njih za svoj katalog CD izdanja. Nije on (Goran Jović)  ni malo naivan igrač! Ima i on kilometražu i pozadinu iza sebe na više polja. I Zvezdaš je, kao i ja.

Bullet su Marko Jakovljević na gitari, Srđan Radibratović za setom bubnjeva i Vojislav Laković na vokalu i za bas gitarom. Album je sniman u Yacky Studiu u Trsteniku i u Bullet studiu u Vrnjačkoj Banji. Aranžmane pesama su radili sva trojica članove benda BULLET!

Izuzetan CD! Pravo iznenađenje i otrežnjenje!

Dugo je čekao na red na mom radnom stolu pored computera. Da sam znao da je ovako impresivan odavno bih ga stavio u svoj CD plejer , a sada ga slušam n opciji- RIPIT!

PREPORUKA ZA NABAVKU CD-a i ODLAZAK NA KONCERT GRUPE BULLET SE, NARAVNO, PODRAZUMEVA!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here