Buč Kesidi nastavljaju turneju – slede Kragujevac, Sarajevo, Mostar, Skoplje i mnogi drugi gradovi

0
Reklama

Beograd, 26. jun 2023. – Nakon prvog dela turneje „Skupi snagu“, koji su obeležili trijumfalni koncerti u rasprodatom novosadskom Spensu i na zagebačkom stadionu Šalata, grupa Buč Kesidi nastavlja sa serijom koncerata čiji vrhunac stiže 16. septembra na beogradskom Tašmajdanu.

U narednim mesecima Buč Kesidi će, osim u Srbiji, nastupati i u zemljama regiona Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Turneja „Skupi snagu“ nastavlja se u sredu 28. juna na Arsenal festu u Kragujevcu, gde su headlineri prvog dana zajedno sa bendovima Joker Out i Parni valjak. Nakon Kragujevca, bend će vezati još tri nastupa. Već dan kasnije su u sarajevskoj Slozi koja je skoro rasprodata, zatim 30. juna na Mostar Summer Festu, a u subotu 1. jula na Velvet Festu koji se održava u Puntu na ostrvu Krku.

Makedonska publika Buč Kesidi će gledati na Skopje Callingu koji se održava 7. jula na stadionu ARM, dok na tuzlanski Kaleidoskop fest stižu 29. istog meseca. Mesec avgust rezervisan je za koncerte na tri velika festivala. Bend će 4. ili 5. avgusta nastupiti na Ferragosto Jam u Orahovici, 10. su na banjalučkom Fresh Waveu, dok će ih mnogobrojna publika moći videti 26. avgusta na Špancirfestu u Varaždinu. Tokom narednih nedelja turneji „Skupi snagu“ će biti dodato još koncerata.

Veliko finale turneje dogodiće se na najvećem domaćem solo koncertu koji Buč Kesidi planira za 16. septembar na beogradskom stadionu Tašmajdan. Za koncert je već prodato pola kapaciteta, a svoje prve goste bend će objaviti uskoro.

Osim hitova s prva dva studijska albuma publika u brojnim gradovima regiona po prvi put će uživo moći da čuje nove pesme Buč Kesidija, tri singla koja su objavili proteklih meseci. „Curimo po asfaltu“ predstavljen je početkom decembra, „Skupi snagu“ krajem februara, a „Trebaš mi“ tokom prošlog meseca i već su postali koncertni favoriti.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here